ES Bringa - Gaviria: "Nem tudok kerékpárt nézni a tv-ben, a Sanremo elején is szétunom magam"
Gaviria: "Nem tudok kerékpárt nézni a tv-ben, a Sanremo elején is szétunom magam"
Fotó: Europress/AFP

Gaviria: "Nem tudok kerékpárt nézni a tv-ben, a Sanremo elején is szétunom magam"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/01/31 11:21
Peter Sagan után egy másik Sanremo-esélyes beszélt arról, hogy sokszor kifejezetten unalmasnak tartja a versenyeket, és képtelen kerékpárt nézni a tv-ben.

"Tegyük föl, hogy van egy 200 kilométeres szakasz. Százzal a vége előtt bekapcsolom a tv-t és végignézem versenyt, amelyek egyébként mindig ugyanúgy zajlanak. Közben eltelik két óra, és te ott ülsz úgy, hogy nem történik az égvilágon semmi. Ettől bealszom. Aztán a végére persze felébredsz, mert a vége mégiscsak érdekel. De komolyan azt gondoljuk, hogy az embereket az egész szakasz izgatja? Egyszerűen nem látom be, hogy miért lenne így."

Ezt mondta nemrég Peter Sagan, akiről jól tudjuk, hogy nehezen ül meg egy helyben, és nem az a tv nézős típus. Most viszont a jó haverja, a San Juanon versenyző Fernando Gaviria nyilatkozott valami hasonlót.

043_2465380.jpg Fotó: Europress/AFP

"A befutó után egyből elemezni szoktam a sprintemet, hogy tanuljak a hibákból, de amúgy képtelen vagyok kerékpárt nézni a tv-ben. Inkább menjen Moto Gp!" - mondta a tuttobiciwebnek az argentin körön tekerő Gaviria.

"Nézőként nekem nem jön be ez a sok unalmas szakasz, a Sanremo első 150 kilométerét például nagyon nehezen viselem. Megyünk a síkon, nem történik semmi, csak úgy nem unom szét magam, ha találok egy jó beszélgetőpartnert. De ez csak a magánvéleményem, tudom, hogy a szurkolóknak bejön a hosszú közvetítés, én viszont akkor is képtelen vagyok órákra leülni a tv elé. Inkább elmegyek, és eszem egy fagyit a haverokkal."

Mivel fagyizni jó dolog, viszont nem lehet mindig, a kérdés adott: mi lenne a megoldás? Gaviriának erre is van egy - nem túl komoly - ötlete.

"Én csak sík szakaszokat terveznék. A nézőket az sem kötné le, de nekem legalább mindig lenne esélyem nyerni:)"


Hozzászólások