ES Bringa - Gaviria: Az életben néha kockáztatni kell
Gaviria: Az életben néha kockáztatni kell
Fotó: twitter

Gaviria: Az életben néha kockáztatni kell

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/01/29 17:07


Ha valaki, ő már biztosan hozzászokott ahhoz, hogy az évet egyből győzelemmel kezdi. Fernando Gaviria nem szakított a hagyományokkal, és sorozatban az ötödik argentin körversenyét indította úgy, hogy nyert egy szakaszt.

Ami viszont újdonság lehet számára, az a mez, hisz a 24 éves kolumbiai kerékpáros télen csapatot váltott, és sokakat meglepve az UAE Emirateshez igazolt.

"Tudom, hogy sokak szerint ez egy kockázatos lépés volt, de szerintem az életben vállalni kell a kockázatosnak tűnő lépéseket ahhoz, hogy előrébb lépj. Egy hónapot gondolkodtam a végleges döntés előtt, és úgy ítéltem meg, hogy ez a csapatváltás nekem megéri, és még jobb versenyzővé válhatok tőle. Egy ideje már itt vagyok és látom azt, hogy dolgozik a szakmai stáb. Szóval ezzel sem lesz probléma, jó helyre kerültem. Minden adott ahhoz, hogy eredményesebb legyek, mint voltam."

Dx7xWeQXQAQZfxB (1).jpg Fotó: twitter

A győzelmekkel mondjuk eddig sem volt gond, az előző csapatában összesen 6 GT-szakaszig jutott, nyert pontversenyt a Girón, tavaly viselte a sárga trikót, szóval kifejezetten jól teljesített. De mi lesz Richeze nélkül? Nem fog hiányozni a Quick-Stepes vonat?

"Nehéz párhuzamot vonni kettőjük között, de Ferrari személyében itt is van egy elég rutinos emberem. És Troia, illetve Consonni is tök jó a felvezetésben. Szerintem ezt bizonyították a San Juan első szakaszán."

Gaviria Argentína után a kolumbiai körre utazik, majd jön az UAE Tour, aztán a Strade Bianche-Tirreno-Sanremo hármas. És persze a sorból a Roubaix sem fog kimaradni.

"Remélem, pont akkorra tudom időzíteni a topformát. Szeretnék hasznos ember lenni a csapat, és így Kristoff számára. Tudom, hogy mindenki problémát lát ebben a kapcsolatban, de kellően rutinosak vagyunk ahhoz, hogy lássuk, kinek mikor van szüksége segítségre. Szóval nem lesz baj.

És mi a helyzet a saganos összehasonlításokkal?

"Peter egy fantasztikus versenyző, három vb-t nyert sorozatban. Jóban vagyunk, télen eljött hozzám Kolumbiába, és egy rövid időt együtt töltöttünk. Barátok vagyunk, megvan köztünk a kölcsönös tisztelet, de ha élesben megyünk, csak arra figyelek, hogy megelőzzem őt."

Nyilván így lesz ez Viviani kapcsán is, akivel tavaly még csapattársak voltak.

"Én nem hegyezném ezt ki egy emberre, szerintem manapság van nagyjából 10 fő, aki bármikor tud sprintet nyerni. Köztük egyszerűen a pillanatnyi forma dönt. Nem látok egy versenyzőt, aki képes lenne minden hajrát uralni. Nekem is csak magamra kell figyelnem, méghozzá az első perctől az utolsóig. Ha végig tudok koncentrálni, nem ismétlődik meg az, ami korábban a Sanremón. Vagyis nem fogok bukni a kulcspillanatokban. Mert az egyedül rajtam múlt. Akkor én hibáztam."


Hozzászólások