ES Bringa - Gaviria: a befejezés szép volt, a többi már kevésbé
Gaviria: a befejezés szép volt, a többi már kevésbé
Fotó: Europress/AFP

Gaviria: a befejezés szép volt, a többi már kevésbé

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/11/09 11:06
Amennyiben eltekintünk attól az egyáltalán nem mellékes ténytől, hogy jelentősen emelkedett a fizetése, talán tavaly pont az ő csapatváltása számított az egyik legnagyobb meglepetésnek. Valószínűleg Kittel példája miatt sokan féltették az UAE-s szerződéstől, volt főnöke, Patrick Lefevere meg egyenesen pénzéhes zsoldosnak nevezte.

Az biztos, hogy nem alakult olyan jól az éve, mint a 2018-as, de ebben azért egy térdsérülés is vastagon benne volt. Fernando Gaviria viszont legalább szépen, két, Kínában szerzett WT-szakaszgyőzelemmel zárta a szezont.

"Voltam fent, és voltam lent. Legjobban a Girót sajnálom, mert ott egy makacs és zavaró sérülés miatt nem voltam önmagam, és a többieknek sem tudtam érdemben segíteni. A kezdésnek és a befejezésnek viszont örülök. Az UAE Tour nekünk hazai pálya, szóval ott fontos volt behúzni egy sprintet. És a két kínai győzelem szintén sokat dobott rajtam lelkileg, épp ezért átlagosnál is motiváltabb vagyok a jövő évet illetően" - mondta Gaviria.

Aki jövőre újra együtt mehet majd a Quick-Step csapatát elhagyó Max Richezével, ami számára a lehető legjobb hír. Tekintve, hogy megkapta maga mellé (és elé) a mezőny egyik legjobb felvezető emberét.

"Bár idén nem mentünk egy sorban, mégis csomót beszéltünk egymással. Örülök, hogy végül meghozta a döntést, és minket választott. Nekünk, sprintereknek fontos az állandóság, és nagyon kell egy biztos pont a hajrákban. Max pont ilyen. Az érkezésével nyertem egy hasznos segítőt, és egy nagyon jó barátot is. De nem csak nekem jelent majd sokat a jelenléte, a tapasztalata miatt az összes fiatalnak segítségére lehet."

075_widak-cyclingc191021_npOpK.jpgFotó: Europress/AFP

Gaviria ezt az évet négy megnyert szakasszal zárta (tavaly 9, 2017-ben 16 győzelemig jutott), ami az ő szintjén kifejezetten kevésnek mondható. És az összképen az sem dob sokat, hogy hivatalosan hozzá került a Giro 3. szakasza. Az a sprint, amit az országúton Viviani nyert. Gav erről már akkor is úgy nyilatkozott, hogy nála egyértelműen az olasz versenyző a győztes. Más kérdés, hogy azt a hajrát utólag ő kapta.

De ezzel már nagyon nem is kell foglalkozni, sokkal fontosabb kérdés, hogy mi lesz jövőre?

"A Touron nem kaptak sok lehetőséget a sprinterek, de az útvonallal nem tudok mit kezdeni. Az ilyen, és kész. Most az foglalkoztat leginkább, hogy nyerjek egy nagy klasszikust. Mint amilyen a Sanremo. Vagy a Roubaix, ami nagyon tetszik, de idén nem tudtam indulni a sérülésem miatt."


pezcyclingnews.com


Hozzászólások