ES Bringa - Ganna nyerte az időfutamot, Valter Attila a 24. helyen zárt
Ganna nyerte az időfutamot, Valter Attila a 24. helyen zárt
Fotó: Europress/AFP

Ganna nyerte az időfutamot, Valter Attila a 24. helyen zárt

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/10/17 17:20
Újabb Ganna-győzelem az időfutamon, Kelderman és Almeida a várakozásoknak megfelelően jó időt tekert, Nibali bő két percre van a rózsaszín trikótól az egyenkénti után. Valter Attila nagyot ment, és egy helyet előrejött összetettben.

Ez történt

Filippo Ganna hozta a kötelezőt, de méghozzá milyen idővel?! A második időfutamát nyerte ezen a Girón, ezúttal Rohan Dennist, vagyis az egyik csapattársát verte.

Valter Attila ugyancsak nagy időt ment, alig kapott ki Nibalitól, és a 24. helyen fejezte be a napot. Az összetett esélyesek közül Fuglsang kapott sokat, ő már 4 percre van a rózsaszín trikós Almeidától. Pozzovivo kifejezetten jót ment, Kelderman ugyancsak, Almeida pedig 16 másodperccel növelte az előnyét összetettben.

Azaz úgy mehet neki a Piancavallónak, hogy 56 másodperccel vezet Kelderman előtt.

A 14. szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: ITT


A szakaszgyőztes - Filippo Ganna (Ineos)

Mindkét időfutamot nyerte, plusz ott az a szökős szakasz. Elképesztő az ember, 47.9-es átlagot ment ezen a mai, 34.1 kilométer hosszú egyenkéntin. 

A nap száma - 45'39"71

Ennyit ment Valter Attila a Giro szombati időfutamán, ami 44.8-as átlag. Csak öt másodpercet kapott Nibalitól, és néggyel megverte Fuglsangot. Ez azt jelenti, hogy egy helyet előrejött összetettben és már a 21!

A nap nyilatkozata

"Nagyon sajnálom Thomast, miatta jöttünk erre a Giróra, de az ő elvesztése számomra egy óriási lehetőséget is jelentett." (Filippo Ganna)

Ez jön (15. szakasz - 10.18)

Az időfutam után jön a Piancavallo, vagyis egy keménynek tűnő hegyi befutós szakasz.

🗺️ A 15. szakasz szintrajza: ITT  
📺: Eurosport - kb. 12.25  (A Flandriával körkapcsolásban!)

Hozzászólások