ES Bringa - Fuglsang, Yates, Pogacar - a hétvége hősei
Fuglsang, Yates, Pogacar - a hétvége hősei
Fotó: twitter

Fuglsang, Yates, Pogacar - a hétvége hősei

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/02/25 10:06

Két verseny is véget ért a hétvégén, és mindkettő kifejezetten sok érdekességet tartogatott. Az évet erősen kezdő csapatok - Astana, Mitchelton-Scott, Quick-Step - nem lassítottak, Tadej Pogacar rögtön megnyerte profi pályafutása második többnaposát, az edzőtáborból érkező Simon Yates meg előbb szépen elmondta a nem túl pozitív véleményét a Tour de France-ról, majd megnyerte az Andalúz kör királyszakaszát.


Andalúz kör - Az Astana majdnem minden vitt
Fuglsang nyerte az összetettet, csapattársa Ion Izagirre előtt, és még Bilbao is majdnem dobogós lett. Az Astana nagyot ment az Andalúz körön, de egyébként is óriási évük van eddig. Már 11 győzelemnél járnak, hét különböző versenyzővel. De még keményebb az a stat, miszerint két hét alatt nyertek (!) hat többnapost.

Pogacar: a jövő elkezdődött
Ausztráliában megismerkedett a profi mezőnnyel, Portugáliában pedig meg is nyerte pályafutása első többnaposát Tadej Pogacar. Ráadásul úgy, hogy az Algarve első napján bukott, a zárószakaszon meg jó sokszor támadták. De nem tört meg, és Soren Kragh Andersen (Sunweb), illetve Wout Poels (Sky) előtt behúzta az összetettet. A 20 éves szlovén versenyzőt legközelebb a Strade Bianchén láthatjuk.

D0MitM-WkAEe8Ml.jpg Fotó: twitter

Simon Yates: ez elsőre nem volt rossz
Rögtön az első idei versenyén megnyerte a királyszakaszt, és elvitte a hegyi trikót. Simon Yates elég jól kezdte az évet Andalúziában, ahol Adam ötödik lett összetettben. Az útjaik viszont mostantól elválnak, hisz Simon idén Girózik, a testvére pedig újra a Touron indul. Épp ezért a felkészülési versenyeken sem sokat találkoznak majd. Simont legközelebb a március 10-én rajtoló Párizs-Nizzán láthatjuk.


📺Az heti Eurosportos közvetítések📺
Minden nap 12.00-tól UAE Tour az Eurosport 2-n, szerda estétől pályakerékpáros világbajnokság (E2/18.00), szombaton Omloop (14.15/E2), vasárnap Kuurne-Brüsszel-Kuurne (E1/15.15).

Hozzászólások