ES Bringa - Froome: "Nem tudom mi lesz a Touron, ha tényleg három kapitánnyal indulunk"
Froome: "Nem tudom mi lesz a Touron, ha tényleg három kapitánnyal indulunk"
Fotó: Europress/AFP

Froome: "Nem tudom mi lesz a Touron, ha tényleg három kapitánnyal indulunk"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/05/28 10:16
Nyert négy Tourt, mégis határozottan állítja, a 2018-as Girónál nem volt keményebb, és "szenvedősebb"győzelme. Mai napig az a 19. szakaszos fordítás az egyik legemlékezetesebb sikere, épp ezért nagyon szívesen visszatérne valamikor az olasz körre.

Kérdés, hogy melyik csapat színeiben, és pontosan mikor. Mert idén - és ez nála nem kérdés - a Tour de France lesz a legfontosabb. Hiába gondolja ezt így a címvédő Bernal, és Thomas is. Chris Froome tegnap az olasz Sky Sport vendége volt, ahol egy pici múltidézés mellett, a 2020-as idényről is mesélt. 


"A Giro volt a legnehezebb győzelmem"

"Ha a történelmet, a rangot, a szponzorok érdekeltségeit vagy mondjuk pénzdíjat nézzük, a Tour a legnagyobb verseny. A legnehezebb győzelmem viszont a Giro volt, mintha három héten keresztül más és más egynapost mentünk volna. Folyamatosan változott a verseny. Az időjárásról és a hidegről már nem is beszélek. Szóval nem kérdés, a 2018-as volt a legkeményebb győzelmem, nagyon büszke vagyok rá, hogy az a Giro végül az enyém lett. Ezért is szeretnék visszatérni egyszer. Még a szurkolók is nagyon sportszerűek voltak velem, végig biztattak, és nem a brit kerékpárost látták bennem, hanem a versenyzőt, aki nyerni akar."

EZB55jaWAAMGWAF.jpg Fotó: twitter

"Nem tudom mi lesz a Touron három kapitánnyal"

"Őszinte leszek, nekem jól jött ez a leállás, hisz be tudtam hozni a lemaradásomat, és mára kimondhatom, hogy teljesen rendben vagyok. Szóval, annyira nem bánom, hogy eltolták a Tourt, mert nekem kellett ez a kis plusz idő. Volt, hogy napi 6-7 órát görgőztem, ami nem könnyű, de egyszerűen ezt kellett csinálni. Készen állok, de arra is, hogy kapitány legyek. Bár azt nem tudom, mi lesz, ha tényleg három erős emberrel megyünk a Tourra...na jó, viccelek, profik vagyunk, tudjuk mi szükséges a győzelemhez, lesz egy taktikánk, amihez tartani fogjuk magunkat. A lényeg úgyis az, hogy az Ineos nyerjen."


Sky Sport Italia

Hozzászólások