ES Bringa - Froome: "A felépülésem mellett az motivál igazán, hogy újra legyen esélyem megnyerni a Tourt"
Froome:"A  felépülésem mellett az motivál igazán, hogy újra legyen esélyem megnyerni a Tourt"
Fotó: Europress/AFP

Froome: "A felépülésem mellett az motivál igazán, hogy újra legyen esélyem megnyerni a Tourt"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2021/01/18 19:50
"Könnyű lett volna egy ilyen bukás után simán csak befejezni a pályafutásomat. De nem akartam, hogy az egésznek így legyen vége." Chris Froome inkább új kihívást választott magának, és idén már az Israel Start Up Nation színeiben szeretne nagyot alkotni.

Harmincöt évesen, tizenegy sky-os szezon és 7 Grand Tour-győzelem után Chris Froome nem a könnyebb utat választotta. Köszönhetően a 4 Tour de France-címének, a neve már most ott van a sportág történelemkönyvében, ő azonban képes volt új kihívásokat találni.

"Könnyű lett volna feladni, de nem akartam így, egy sérüléssel befejezni a pályafutásomat" - mondta Froome, aki ezekben a hetekben Los Angelesben, a Red Bull High Performance Centerben készül az új idényre. "Egész egyszerűen éreztem magamon, hogy még nincs itt a vége, és nem teljes a karrierem azzal, hogy korábban négy Tour de France-t nyertem."

ErC1aqNXYAACVS1.jpgFotó: twitter

Froome 11 szezon után hagyta el Dave Brailsford sorát, és írt alá az őt mindenáron akaró Israelhez. Ahol a csapat tulajdonosa, Sylvan Adams nagyon hisz benne.

"Már érzem, hogy semmi akadálya nincs a teljes felépülésnek, így nincs olyan dolog ami visszatarthatna a versenyzéstől és attól, hogy a jövőben háromheteseken induljak. Nem is gondolok a visszavonulásra, most csak azzal foglalkozom, hogy újra a régi önmagam legyek. Eljön annak is az ideje, hogy befejezzem a pályafutásomat, de ahhoz még túl korai lett volna. Most a felépülésem mellett az motivál igazán, hogy újra legyen esélyem megnyerni a Tourt."


Cyclingweekly

Hozzászólások