ES Bringa - Froome megkaphatja a 2011-es Vueltát?
Froome megkaphatja a 2011-es Vueltát?
Fotó: Europress/AFP

Froome megkaphatja a 2011-es Vueltát?

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/06/13 17:04

Chris Froome jelen pillanatban az intenzív osztályon fekszik, egy szerda esti nyolc órás műtétet követően.

Ahogy azt mi is megírtuk, a brit versenyző tegnap pályabejárás során bukott, miután majdnem hatvanas tempóval beleszállt egy házfalba. Froome combcsont, könyök és bordatörést szenvedett, és állítólag a csípője is sérült. A Tourt biztosan kihagyja, a legoptimistább esetben fél év múlva ülhet kerékpárra. Ami azt jelenti, hogy ebben az idényben már nem láthatjuk versenyezni.

Ma délután viszont egy olyan hír érkezett (és ezt az UCI egy hivatalos közlemény formájában megerősítette), amelynek áttételesen Froome is főszereplője lehet.

dasdasdsa.png

A 2009 és 2011 közötti biológiai útlevelében tapasztalt anomáliák miatt, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség elveszi Joan Jose Cobo 2011-es összetett Vuelta győzelmét. Ez hivatalos, bár a Nemzetközi Sportdöntő Bíróságnál (CAS) még lehet fellebbezni.

Hogy mi lesz így a végeredménnyel, az nyolc évvel ezelőtti spanyol kör végeredményével, az kérdéses. De az első helyet utólag - az egyébként csak 13 másodperc hátránnyal a másodikként záró - Chris Froome kaphatja meg.

Ez még nyilván feltételes mód, de így ő, és nem pedig Bradley Wiggins lehetne a sportág történetének első brit háromhetes győztese.

Hozzászólások