ES Bringa - Froome: "A Giro még nem ért véget"
Froome: "A Giro még nem ért véget"
Fotó: Europress/AFP

Froome: "A Giro még nem ért véget"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/05/19 21:15

Nyolc évvel korábban már járt ezen a hegyen, de akkor több, mint 23 percet kapott Ivan Bassotól. De hát az a  Froome, semmiben nem hasonlított a maira. Mint ahogy a mai sem hasonlított arra, akit eddig láttunk a Girón. Mondjuk az is igaz, hogy ilyen hegyen nem járt a mezőny.

Chris Froome megnyerte a Zoncolant, és jelezte, tényleg nem szabad leírni. Még akkor sem, ha még mindig nagyon messze van a rózsaszín trikótól.

"Ez egy létfontosságú nap volt a verseny további alakulása szempontjából" - mondta Froome. "Már látom, hogy nagyon jó ötlet volt eljönni ide korábban és megnézni a hegyet. Ami brutálisan nehéz volt. De végre jól éreztem magam, és nagyon akartam ezt a győzelmet. Az összetett? Napról-napra készülünk, de azt hiszem minden szakaszon képes leszek a maximumot adni. A 3 perc tényleg sok. De a csapatommal együtt hiszünk abban, hogy kihozhatunk ebből valami komoly eredményt. A Giro még nem ért véget, a mai nap pedig nagyon sok önbizalmat adott a folytatásra."

000_1560A3.jpgFotó: Europress/AFP
Froom pillanatnyilag 3.10-re van Simon Yates-től, aki második helyen zárt a Zoncolanon. Hat másodpercet kapott a szakaszgyőztestől, de jóváírással együtt 37-et adott Dumoulinnek.

Ennek ellenére a rózsaszín trikós nem volt teljesen elégedett.

"Jó napon vagyok túl, de akkor lettem volna teljesen elégedett, ha utolérem Froome-ot és meccselni tudok a szakaszért - nyilatkozta Yates. "A Zoncolanon most túl vagyunk, de jön a következő szakasz, ahol könnyen komolyabb különbségek is kialakulhatnak. Fárasztó szakaszon vagyunk túl, és ez sokaknak visszaüthet a folytatás során. Chris és Tom? Két percet is kaphatok tőlük az időfutamon, szóval még jó, hogy versenyben vannak."Hozzászólások