ES Bringa - Froome kiakadt, amiért nem ellenőrzik őket elégszer
Froome kiakadt, amiért nem ellenőrzik őket elégszer
Fotó: Europress/AFP

Froome kiakadt, amiért nem ellenőrzik őket elégszer


2014/05/28 21:21

Chris Froome csalódott. Ahogyan mai Twitter-bejegyzésében írta, az idei Tour de France mindhárom nagy esélyese a Teidén - 3700 méter magasan - készül, de egyetlen versenyen kívüli dopping-ellenőrzésre sem került sor az elmúlt két hétben. Hatalmas csalódás ez a számára.

Később egy másik üzenetben kiegészítette mondandóját azzal, hogy saját magát is a három közé veszi, és azért lennének fontosak az ilyen vizsgálatok, hogy bebizonyítsák, valóban tiszták - függetlenül attól, hol versenyeznek. A Tour tavalyi győztese Twitteren kérdezte meg Vincenzo Nibalit, hogy ő ellenőrizték-e, az olasz azt mondta, a vulkánnál nem, csak otthon.

Tegnap egy másik interjújában arról beszélt, hogy a kulacsába ő maga tölti a kemény szakaszokat megelőzően a dupla eszpresszót, nagyon sok cukorral vagy mézzel.

A Tour de France július 5-én rajtol, a címvédő mellett Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) és Vincenzo Nibali (Astana) a másik két nagy favoritja. Az Eurosport pedig természetesen élőben közvetíti a háromhetes versenyt.

Hozzászólások