ES Bringa - Tényleg elhagyná Froome azért az Ineos-t, hogy kapitány lehessen a Touron?
Tényleg elhagyná Froome azért az Ineos-t, hogy kapitány lehessen a Touron?
Fotó: Europress/AFP

Tényleg elhagyná Froome azért az Ineos-t, hogy kapitány lehessen a Touron?

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/05/14 19:40

 Froome 2010 óta a Sky/Ineos versenyzője
◾ Négy Tourt, 1 Girót és 2 Vueltát nyert a brit csapattal
◾ A mostani szezon végén lejár a szerződése
Állítólag már két World Tour csapattal is tárgyalt

Ami nem is olyan régen még teljességgel lehetetlennek tűnt, most valósággá válhat. Chris Froome kész elhagyni az Ineos csapatát azért, hogy kapitány lehessen a 2020-as Tour de France-on. Erről a Cyclingnews írt egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva, a brit versenyző egyelőre még nem kommentálta a hírt.

A pletykák szerint Froome már két csapattal is leült tárgyalni, de azt nem lehet tudni, kik érdeklődnek iránta. Mivel a szerződése 2020 végén lejár, nincs abban semmi meglepő, ha meghallgatja más sorok ajánlatát. Az már egy fokkal érdekesebb, ha a mostani szezon közben, és így a nyár végére halasztott Tour előtt cserélne csapatot. Ami egyébként lehetséges, csak ehhez mindkét fél belegyezése szükséges.

Froome még a tavalyi Dauphiné alatt bukott, súlyosan megsérült, és kezdetben az is szóba került, hogy többet nem láthatjuk versenyezni. Az Ineos-nál minden segítséget megadtak neki a felépüléshez, és folyamatosan a támogatásukról biztosították. A brit versenyző a februári UAE Touron visszatért a mezőnybe, és nemrég arról nyilatkozott, hogy zavartalanul halad a felkészülése.

Bernalhoz és a Thomashoz hasonlóan ő is megcélozta a Tourt, ami a jelenlegi állás szerint augusztus 29-én, vagyis az eredeti dátumhoz képest jóval később rajtol. Ennek még Froome örülhetne is, ugyanakkor nem tudjuk, hogy mi a helyzet az Ineos-on belül. 

EX16T0xXQAI5pzD.jpg Fotó: twitter

Nemrég - és némileg váratlanul - az eddig teljesen udvariasan és szerényen nyilatkozó Egan Bernal ugyanis kijelentette, hogy nem fog másokat segíteni, amennyiben top formában van a Touron. Merthogy hiába fiatal, nem fogja eldobni magától az újabb győzelem lehetőségét. Márpedig Froome célja idén (vagy jövőre), az ötödik sárga trikó megszerzése lenne. 

Amennyiben Dave Brailsford már egyértelműen kijelentette, hogy a kolumbiai versenyzővel képzeli el a jövőt, és ő lesz az Ineos első számú embere a Touron, akkor érthető is lehetne Froome váltási szándéka.

Ami pedig a lehetséges állomáshelyeket illeti. A nyilván nem alacsony fizetési igénye miatt azért nem sok sor jöhet szóba, ezek egyike lehetne a Bahrain-McLaren. Pénz van, angol a főszponzor, a korábban Sky-os Rod Ellingworth irányítja a szakmai munkát, és ott teker Froome jó barátja, Wout Poels.

Ez persze csak találgatás, de a bahreines vonalat nem lehet teljesen kizárni (szegény Landa).

Froome a cycylingnews-nak megerősítette, hogy az év végén nem tervez visszavonulni, és mindent megtesz azért, hogy jó formában érkezzen a Tourra. Azt viszont még nem tudja, hogy ott melyik csapat színeiben állhat rajthoz...

Hozzászólások