ES Bringa - Froome: "Hosszú évek óta nem volt ilyen durva a Tour"
Froome: "Hosszú évek óta nem volt ilyen durva a Tour"
Fotó: Europress/AFP

Froome: "Hosszú évek óta nem volt ilyen durva a Tour"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/10/15 19:15
"Számomra az lesz a legnagyobb eredmény, ha jövőre ott lehetek a rajtnál. A sárga trikó egy ennyire súlyos baleset után, egészen hihetetlen lenne."

Ezt mondta Chris Froome pár perccel a 2020-as Tour de France útvonalbemutatóját követően. A négyszeres győztes brit versenyző számára nem kérdés, melyik háromhetesen indul jövőre, annak ellenére sem, hogy nincs túl sok időfutam a programban.

"Amióta magamhoz tértem a kórházban, csak a visszatérés jár a fejemben - mondta Froome a cyclingnews-nak. "Nekem mostantól az lesz a legkomolyabb kihívás, hogy megtaláljam a régi önmagamat, és csúcsformában érkezzek a nagy rajtra." 

"Szerintem az elmúlt 5-6 évben, biztos nem volt ilyen kemény az útvonal. Igen, hiányoznak az időfutam kilométerek, de bőven lesz lehetőség a hegyekben eldönteni a versenyt. Hogy kinek fekszenek ezek a szakaszok? Mindenkinek, aki jó hegymászó. Szóval Bernalnak is."

EG6ldA7WoAACXlY.jpgFotó: twitter

Froome rehabilitációja eddig problémamentesen alakul, de élesben idén még nem fog tekerni. Leszámítva a Criterium Saitamát. Számára nem kérdés, hogy megcélozza a Tourt, az már érdekesebb téma, hogy mindezt milyen csapattal teheti meg? És ott lesz-e mellett a címvédő Egan Bernal?

Aki a bit versenyző szerint ígéretet tett neki arra, hogy beáll segíteni őt. A 22 éves kolumbiai kerékpáros egyelőre annyit mondott a keddi prezentációt követően, hogy majd az Ineos vezetői eldöntik, melyik háromhetesre kell felkészülnie.

Hozzászólások