ES Bringa - Hivatalos: Froome elhagyja az Ineos-t, és 2021-től az Israel Start Up-Nation versenyzője lesz!
Hivatalos: Froome elhagyja az Ineost, és 2021-től az Israel Start Up-Nation versenyzője lesz!
Fotó: Europress/AFP

Hivatalos: Froome elhagyja az Ineos-t, és 2021-től az Israel Start Up-Nation versenyzője lesz!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/07/09 12:47
Az év végén Chris Froome elhagyja az Ineos-t, és az Israel Start Up-Nation versenyzője lesz! A felek ezt csütörtök délelőtt jelentették be hivatalosan, vagyis a négyszeres Tour-győztes brit versenyző - a következő szezontól- tényleg új csapatban fog tekerni.

"Chris szerződése decemberben lejár, és úgy döntöttünk, hogy nem fogunk hosszabbítani vele. Ezt szerettük volna már korábban bejelenti a spekulációk elkerülése miatt, valamint azért, hogy a csapat a lehető legnagyobb nyugalomban tudjon készülni az idény hátralévő részére” – mondta Brailsford, aki megjegyezte, szerinte Froome és a csapat számára is a lehető legjobb döntés született. 

"Nem tudtuk volna neki garantálni az a tényt, hogy egyedüli kapitány lesz a számára fontos versenyeken. Figyelembe véve az ő múltját, egy új sorban erre biztosan meglesz az esélye.” 

Froome és az Ineos útjai tehát 2010 után elválnak, a 35 éves brit versenyző jövőre már az Israel Start Up-Nation kerékpárosa lesz.

"Fantasztikus egy évtized van mögöttünk, nagyon sok szép eredményt értünk el azzal a csapattal, amelytől el kell búcsúznom. Izgatott vagyok a jövő miatt, ugyanakkor kellően motivált is, hogy legyen lehetőségem megszerezni az ötödik sárga trikót, még az Ineos versenyzőjeként” – kommentált a bejelentést Froome, aki 2010 óta összesen 46 győzelmet szerzett a brit csapat versenyzőjeként, többek közt négy Tour, két Vuelta (egyet utólag kapott meg), és egy Giro összetett győzelem fűződik a nevéhez.

A 35 éves Froome a pletykák szerint 3 éves szerződést írt alá Isreal Start-Up Nation csapatával, ahol könnyen lehet, hogy az egész WT-mezőny legjobban fizetett versenyzője lesz. Korábbi sajtóhírek szerint ugyanis az izraeli csapat évi 5.5 millió eurót ajánlott Froome-nak. 


Hozzászólások