ES Bringa - Froome: "Bernal azt mondta, segíteni fog megnyerni az ötödik Tourt"
Froome: "Bernal azt mondta, segíteni fog megnyerni az ötödik Tourt"
Fotó: Europress/AFP

Froome: "Bernal azt mondta, segíteni fog megnyerni az ötödik Tourt"

HosszabbitásHosszabbitás
2019/10/15 09:25
A négyszeres Tour nyertes brit versenyző készen áll visszatérni súlyos sérüléséből és megküzdeni a rekordot jelentő ötödik sikerért. Elmondása szerint ebben címvédő kolumbiai csapattársára is számíthat.

Bár Chris Froome korábban négy alkalommal is megnyerte a Tour de France-t, idén a Dauphinén elszenvedett súlyos sérülései miatt nem volt lehetősége harcba szállni az ötödik győzelemért. Hiányában csapattársa, a Girot szintén egy bukás miatt kihagyó Egan Bernal nyerte meg a versenyt, a Tour történetének első kolumbiai sikerét aratva ezzel.

Pár hónappal a történtek után Froome felépülése szerencsére jó úton halad, a brit versenyző pedig máris jelezte, a jövő évi Francia Körön mindenképpen számolni kell vele. A sajtóban viszont joggal merült fel a kérdés, Bernal vajon címvédőként hajlandó lesz-e beállni segíteni négyszeres bajnok csapattársának. Froome azonban elmondása szerint számíthat a fiatal kolumbiai támogatására:

"Azt mondta segíteni fog. Persze ehhez az kell, hogy én legyek a legerősebb. Ha ő lesz jobb erőben, örülni fogok az ő sikerének, hiszen így működik a versenyzés: a legerősebb nyer."

DzJnog7X0AMIxeO.jpg Fotó: Twitter

Nagy kérdés persze, hogy a jövőre már 35 éves versenyző képes lesz-e jó formában visszatérni olyan súlyos sérülésekből, amiket júniusban elszenvedett. Hiszen a bukásban eltörte többek közt a combcsontját, a csípőjét és a könyökét is, az esetet követően pedig hosszú rehabilitáció várt rá. Annyi biztos, hogy Froome felépülése a vártnál gyorsabban halad, a brit pedig csak extra motivációt merít a nehézségekből:

"A bukásom után rengeteg ember állt elő és mondta: kész, neki vége, sose fog még egy Tourt nyerni. Ezek a vélemények csak bátorítanak engem. Egy ötödik  győzelem önmagában nagy siker lenne, viszont egy olyan sérülés után ami véget vethetett volna karrieremnek, még nagyobb dolog lenne megcsinálni."

Froome azonban úgy érzi, még egy ilyen nagy visszatérés után szerzett győzelem sem lenne elegendő ok arra, hogy utána visszavonuljon:  

"Engem nem ilyen fából faragtak. Sokan mondják, hogy majd a csúcson kéne abbahagynom, én viszont imádok tekerni és folytatni akarom. Ha már nem leszek elég jó, hogy nyerjek, másokat szeretnék hozzásegíteni. Addig viszont... négy Tour de France-t nyertem és még legalább egy sikert érzek magamban."

   


Szöveg: Szabó Bence
Cyclingnews.com

Hozzászólások