ES Bringa - Szentségtörés vagy semmi extra? Mit szólnak a belga versenyzők a Muur "eltűnéséhez"?
Szentségtörés vagy semmi extra? Mit szólnak a belga versenyzők a Muur "eltűnéséhez"?
Fotó: Europress/AFP

Szentségtörés vagy semmi extra? Mit szólnak a belga versenyzők a Muur "eltűnéséhez"?

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/06/15 10:21
Geraardsbergen, Muur, Garmmont. Hívhatjuk bárhogy, a lényeg úgyis az, hogy ez a legendás emelkedő idén nem lesz ott a Flandria programjában. Ennek megfelelően pár napja másról sem szól a belga kerékpáros sajtó, mint az útvonal módosításáról, ami egyesek szerint valóságos szentségtörés.

Tom Boonen - a Flandria korábbi háromszoros győztese - viszont azt mondta, ha valamikor, az alaposan felforgatott versenynaptár miatt most aztán lehet próbálkozni valamilyen újítással. Na, de hogy a Muur ne legyen ott a Flandria programjában? Ezt sokan még elképzelni sem tudják. Pedig nem ez lenne az első eset, és legyünk őszinték, jó ideje már nem ez az emelkedő dönti el a versenyt.  

Greg van Avermaet: „A nagy egynaposok legyenek nehezek”

"Engem előzetesen nem kérdezett meg senki, de nem vagyok az útvonal-rövidítés nagy támogatója. Egy nagy egynapos legyen csak hosszú és nehéz, hisz ez a szépsége. Értem a célt, hogy legyen rövidebb, ezzel együtt mozgalmasabb a verseny, bár azt hiszem, ha kikapnak 26 kilométert a távból, az nagy kihatással nem lesz a végeredményre. A Muur pedig amúgy sem a hajrában volt, szóval nem vészes a dolog. A vége szerencsére nem változott.

 Yves Lampaert: „Ha fél órával kevesebbet megyünk, az nem jelentős változás” 

"Szerintem ez egy jó döntés, majdnem biztos vagyok benne, hogy tíz alkalomból kilencszer úgyis azok a nevek jönnek meg elöl 240 után, akik 270 kilométert követően után harcoltak volna a győzelemért. Az meg egy baromság, hogy valaki 7 óra tekerés után tud igazán sprintelni. Ez a harminc perc mínusz, nem jelentős változás, de talán némileg megélénkül a verseny, és több lesz a bátor akció."

000_1PT93B.jpg Fotó: Europress/AFP

Sep Vanmarcke: „Ez egy szentségtörés”

"Nem látom azt, hogy fél óra miatt miért változna meg drasztikusan a várt forgatókönyv. Értem én, hogy mindent meg akarunk újítani, és a kevesebb néha több, de a monumentumokhoz nem szabadna hozzányúlni. Ez egy szentségtörés. Hiába jön az év vége, a Lombardia is mindig ugyanolyan hosszú és nehéz. Nem véletlenül nem nyer mindenki ilyen nagy klasszikust, a 250 kilométer sokak számára egy töréspont, ami után elfogynak. Sokan pedig pont ilyen távolság után tudnak robbantani, és döntik el a versenyt az utolsó húszason belül."

Het Nieuwsblad

Hozzászólások