ES Bringa - Aru: "Állhat yacht a házad előtt, de ha nincsenek eredményeid, az egy marha rossz érzés"
Aru: "Állhat yacht a házad előtt, de ha nincsenek eredményeid, az egy marha rossz érzés"
Fotó: Europress/AFP

Aru: "Állhat yacht a házad előtt, de ha nincsenek eredményeid, az egy marha rossz érzés"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/07/03 20:48
Volt időszak, amikor még ő volt az olasz kerékpársport jövője, Nibali méltó utódja, most viszont ott tartunk, hogy itt a 30. születésnapja és három éve nem nyert semmit.
Persze, ebben a makacs artéria probléma, és egy műtét is közrejátszott, de nagyon rég láttuk már azt a Fabio Arut, akivel valamelyik nagy versenyen tényleg komolyan számolni kellett.


Nagyon rég nyertél már legutóbb. Miért érzed mégis azt, hogy sikerülhet a visszatérés?
Higgyétek el, ha nem ment a versenyzés, én voltam magammal a legkritikusabb és a legkeményebb. Főleg a tavalyi Vuelta után volt rossz. Hogy ott bejött egy betegség, az nagyon mélyen érintett. Aztán nyomtam egy 'reset' gombot, töröltem mindent a múltból, és csak előre nézek.

Vannak vélemények, melyek szerint a milliós UAE-s szerződés némileg kényelmessé tett.
Ha valami az én nézőpontom szerint nem a legsportszerűbb egy újságírótól, akkor az, ha egy profi sportoló zsebében turkál. Nyilván nem véletlenül, került elém az a szerződés, nem a semmiért kaptam. Látták mire vagyok képes, meg ismerték az eredményeimet. Azokért a versenyekért megküzdöttem, én előztem meg az ellenfeleket, senkitől nem kaptam semmit ajándékba.

Eredmények viszont három éve nincsenek…
Ez így van, ez tudja mindenki, de ha stresszelek rajta, attól nem lesz jobb. Ezt mondom, fejben megváltoztam, ezek már nem foglalkoztatnak, próbálok csak magamra figyelni, és az elvégzendő munkára. Újra a régi Aru szeretnék lenni, ez érdekel, semmi más. És már Kolumbiában is éreztem az év elején, hogy teljesen mások az érzések, mint korábban voltak.

EDJvfCXX4AAULcr.jpgFotó: Europress/AFP

Mi hiányzik a legjobban?
Azok az érzések, melyek akkor értek a bicón, amikor minden jól ment. Az, hogy ott legyek a legjobb tíz versenyző mellett egy hegyi szakasz végén, és elinduljak. Bárcsak már ott tartanánk, hogy tudok támadni, és aztán monjduk megfognak. Csak legyek ott, legyen bennem erő, és csináljak meg egy látványos támadást. Mert ez a középszerűség nagyon frusztrál és nem nekem való. De válaszolva a kérdésre, természetesen a győzelem lenne a csúcs.

Azért a sorban csak van melletted egy fiatal Pogacar.
Ez egy jó lehetőség mindkettőnk számára. A nagycsapatok mostanság amúgy is több kapitánnyal mennek a nagy versenyekre.

Gondolkoztál már azon, így a mai szülinapod kapcsán, hogy hány éved lehet még a mezőnyben?
A közeljövő kapcsán hangzatos ígéretet ne várjon senki, melózok keményen, ennyi biztos. Nekem azért az U23 óta nem csak egy jó évem volt, én azért nem tartozom az 'egyszer jól ment, de azóta sehol máshol nem láttuk' kategóriába. Mindig egy szezonnal foglalkozom, mindig azzal, amelyik előttem áll. Higgyétek el, nem szeretek leszakadni, az egy nagyon rossz dolog. Lehet milliós bankszámlád, állhat yacht a házad előtt, de ha nincsenek eredmények, az marha rossz érzés.


Gazzetta

Hozzászólások