ES Bringa - Ezt várják a magyar profik a 2020-as szezontól
Ezt várják a magyar profik a 2020-as szezontól
Fotó: www.facebook.com/pg/tourdehongrie

Ezt várják a magyar profik a 2020-as szezontól

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/01/29 10:22
Akárcsak az elmúlt években, ezúttal is elővettük az új kerékpáros idényt megelőző legfontosabbnak tűnő kérdéseket, hogy így próbáljuk január elején megtippelni azt, hogy milyen lesz az előttünk álló szezon. Kedvenc és nagyon várt versenyek, kellemes meglepetések, nagy csalódások, a legjobb csapatok, és így tovább. 

De ezúttal szakítunk a hagyományokkal és nem mi, hanem a magyar profik válaszolnak a kérdésekre. Dina Marci, Valter Attila és Fetter Erik volt olyan jó fej, hogy felkészülés közben válaszoltak írásban az ESB hét+egy kérdésére, szóval most ők tippelnek arra, hogy szerintük milyen lesz az idei év.

És ahogy azt "kell", tőlük is jött egy bátor tipp a 2020-as szezonra.


Az ESB kérdései
1.
Melyik versenyt várod idén a legjobban, és miért? 
2. Ki az a versenyző, akitől nagyon sokat vársz ebben a szezonban, és szinte "szurkolsz" neki? 
3. A háromhetes menők közül kinek lesz a legjobb szezonja? 
4. A háromhetes menők közül kinek lesz a leggyengébb szezonja? 
5. Elnézve az átigazolási piacot, melyik csapat szereplése lesz kellemes meglepetés, és melyiké nagy csalódás? 
6. A csapatot váltó nagy nevek közül (Nibali, Dumoulin, Quintana, Carapaz, Landa, ...) kinek lesz a legjobb szezonja? És a leggyengébb?
7. Ha csapatfőnökként most kellene választanod egyetlen nevet, kit vennél meg a következő versenyzők közül: Bernal, Pogacar, van der Poel, Van Aert?
+1 Egy nagyon bátor / már-már hihetetlennek hangzó tipp a 2020-as szezonra?

Dina Marci (Kometa-Xstra)

1. Talán a vb-t várom minden évben a legjobban. Az esetek nagy többségében elég izgalmas szokott lenni. Formák jönnek-mennek. Nagy megrogyások, feltámadások vannak mindig. Saját szempontból nézve a fő versenyeimet várom legjobban, vagyis: Tour de Hongrie és Tour of Antalya...meglátjuk még mi lesz.

2.
Nibalitól sokat várok idén, de inkább Rohan Dennisnek szurkolok nagyon.

3.
Eléggé átalakultak a csapatok igazából elég nehéz megmondani, hogy ki fog jól menni. Én továbbra is Geraint Thomasnak szurkolok.

4.
Landa. Az a Bahrain nem hiszem, hogy jól sül el neki.

5.
Hát ha a Jumbo nem megy óriásit idén, akkor az mindenképp csalódás lesz. Remélem a Lotto Gilbert-rel meg Degenkolbbal az élen, elég jó klasszikus szezont fut. Ők lehetnek a kellemes meglepetés. Az Ineosnak meg ennyi
nagy névvel megint erős éve kell, hogy legyen.

7.
Pogacar. Nagyon nagy jövő áll előtte szerintem. Bernal már talán a csúcson van vagy annak a közelében, ha a
kolumbiaiakból indulok ki, de ki tudja.

+1 Enric Mas megnyeri a Tourt.

68967812_2424123984342400_8731762568256815104_o.jpg Fotók: facebook.com/pg/tourdehongrie

Valter Attila (CCC)

1. Első sorban a Girót várom, nyilvánvalóan akkor ha indulok is rajta, ha nem akkor dacból egy szakaszt se nézek majd meg. Az első WT versenyem, a Katalán kört is nagyon várom, de még inkább az olimpiát, ahova reményeim szerint kijutok, valamint a Lombardiát ahol szintén nagyon szeretnék indulni az év végén. 

Leginkább a magyar barátaimnak szurkolok, hogy elérjék azokat az eredményeket amiket szeretnének, és elkerüljenek oda, ahol ők is maximálisan fejlődhetnek. Remélem Pedersen tud egy pár szép eredményt adni a szivárványos meznek, nagyon szimpatikus figura számomra, persze ha Greg előzi meg azzal kiegyezek. 

2. Szerintem Roglictól sokat várhatunk nagyon, most kell Tourt nyernie. Mindentől függetlenül én Froome-ot se írnám le, tudjuk mire képes. Legkíváncsibb mégis Pogacarra vagyok, remélem beváltja az ígéreteket a Touron is. 

3. Az Ineos emberei közül biztos lesz olyan, aki nem fogja hozni a vártat, hiszen ennyi ember nem tud nyerni, szerintem Carapaznak sokkal felejthetőbb éve lesz, mint a tavalyi, de könnyen lehet, hogy nagyot tévedek. 

4. Remélem a CCC csapatával nagyot tudunk előre lépni idén és megközelíteni a BMC-s éveket. Szerintem, bár elsőéves csapat, az Israel Start Up-tól nem várhatunk sokat idén. 

5-6. Szerintem Dumoulin újra a csúcson lesz, kérdés mennyire fér meg ennyi szupersztár egy sorban. Quintana pár, elég nagy szakaszgyőzelmen kívül nem fog nagy versenyt nyerni, bár ettől szép a sportunk, lehet jövő ilyenkor bután nézek erre a nyilatkozatra, mivel Quintana nyerte a Tourt (amire nagyon kevés esélyt látok). :) 

7. Valószínűleg van der Poelra csapnék le, az hogy minden sportágban a legjobbak között van, nagyon kiemelkedővé teszi számomra, mivel tudom milyen nehéz egyik hétről a másikra váltani a szakágak között. 

+1 Pogacar Top 5-ben végez a Touron! 

70372863_2461464317275033_4726456791641096192_o.jpg

Fetter Erik (Kometa-Xstra)

1. Azt hiszem elég egyértelmű lesz a válaszom. Saját magam számára a Tour de Hongrie a legjobban várt verseny. Amit pedig a TV-ből illetve idén a helyszínen is valószínűleg követni fogok az a Budapestről rajtoló Giro d'Italia. De a Tour-Olimpia kombóra is nagyon kíváncsi leszek nyáron.

2. Mathieu van der Poelt eléggé kedvelem, ő szerintem fog pár tűzijátékot rendezni idén :)

3. Ha nem történik vele semmi a háromhetesekig, akkor Egan Bernalt mondanám. Viszont szerintem Thibaut Pinot-val is számolni kell rendesen.

4. Nairo Quintana. Szerintem ez a csapatváltás nem fogja kihozni őt a "gödörből". Aztán ki tudja.

5. Az NTT-t és Israelt mondanám kellemes meglepetésnek. Negatív irányba nem tudnék most csapatot mondani.

6. Dumoulinnek szerintem idén nagyon jó szezonja lesz. Leggyengébbnek Quintanát és Landát mondanám.

7. Most megint van der Poelt kell mondjam :) Bernalon is vacilláltam, de MVDP-t izgalmasabbnak tartom a nézők számára.

+1 2021-től plusz egy magyar lesz a legmagasabb szinten. :)
Hozzászólások