ES Bringa - Ezt mondták a Roubaix hősei
Ezt mondták a Roubaix hősei
Fotó: Europress/AFP

Ezt mondták a Roubaix hősei

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/04/14 21:07

Philippe Gilbert megnyerte a Paris-Roubaix-t. Azok után, hogy korábban már győzött a Flandirán, a Liége-en, és a Fléche Wallonne-on is. Azaz a nagy klasszikus egynaposok közül, már csak egy (a Sanremo) hiányzik a gyűjteményéből. Elnézve a mai versenyzését, a győzelmébe nem nagyon lehet belekötni. Mivel nem is szeretnénk, nézzük inkább, hogy mit mondtak a főszereplők.


Philippe Gilbert (Quick-Step)
Mindenki arról beszélt, hogy a Roubaix nem az én világom...ehhez képest csak nyertem. Korábban sem ijedtem meg a hosszú támadásoktól, ezt láttam a régi nagyoktól, ez szerettem meg Musseuw-ban és Bartoliban. Nyertem már így korábban, és mivel már a rajt után éreztem, hogy rendben vagyok, készültem a korai akcióra. Tökéletes emberrel akadtam össze, mert Politt egy kiváló srác, nagyon jó versenyző, végig együttműködött velem, szóval megérdemelte volna a győzelmet. Az erősebb versenyző nyert, aki most én voltam. Már a tél során is mondtam, nagy álmom mind az öt klasszikus. Most egy fokkal közelebb kerültem hozzá. Már csak a Sanremo hiányzik.

Nils Politt (Katusha)
Megtettem, amit meg tudtam tenni. Nehéz mit mondani, mert még fiatal vagyok, de máris közel kerültem a Roubaix megnyeréséhez. Széthajtottam magam, látom, hogy lehet esélyem, szóval még biztosan visszatérek. Ez a negyedik évem profiként, azt hiszem nem szégyen egy olyan eredménysorral rendelkező versenyző mögött másodiknak lenni, mint amilyen Gilbert.

Yves Lampaert (Quick-Step)
Ez a mai dobogó erőt ad a folytatáshoz. Nem maradtam bennem több, így örülök a harmadik helynek. Philippe első helye miatt is boldog vagyok, mert ez azt jelzi, hogy  újra nagyot ment a csapat. Ő mindannyiunk számára példaképként szolgál az elkötelezettsége és a hozzáállása miatt. Még fiatal vagyok, van időm Roubaix-t nyerni, és azt hiszem erre meg is lehet minden esélyem. 

000_1FN2BU.jpg Fotó: Europress/AFP

Peter Sagan (Bora)
Durva verseny volt, főleg a szembeszél miatt. Annak ellenére, hogy benne voltunk pár necces szituban, a taktikánk egészen a Carrefour de l’Arbre-ig kiválóan működött. A hajrára elfogytam, nem tudtam reagálni a sorsdöntő támadásra. Összességében nem mentem rosszul, de egy kis erő maradhatott volna az utolsó húszasra. Bennem ma ennyi volt.

Greg Van Avermaet (CCC)
Egy kicsit hátul helyezkedtem amikor Saganék megindultak, ezért nem tudtam egyből válaszolni. Még át is futott az agyamon, hogy ez kissé korai lesz tőlük, de nem... Az volt a kulcspont. Mivel mások sem váltottak tempót, az a pár pillanat elég volt ahhoz, hogy elszálljanak az esélyeim. Sajnálom, mert hibáztam, akkor kellett volna menni, nem a Carrefour de l’Arbre-on. Mert az már késő volt.

Wout Van Aert (Jumbo-Visma)
Hát nem volt túl sok szerencsém...Bukás, defekt, kerékpár csere. Egy órán keresztül folyamatosan üldöztem a mezőnyt, felértem, aztán a végére elfogytam. Az utolsó 20 kilométer maga volt a pokol. A velodrome-ba már úgy gurultam be, hogy teljesen hulla voltam, és nagyon éhes. Szerintem taktikailag nem hibáztunk, rajtam kívül két versenyzőnk, Maarten és Mike volt az első csoportban, még jó, hogy őket nem rendelték hátra miattam. Hiába érzed magad erősnek, ha nincs szerencséd, itt nem lehet esélyed. Sajnálom, mert szerettem volna megtisztelni Michael Goolearts emlékét egy jó eredménnyel.

Hozzászólások