ES Bringa - Ezt mondták a Flandria hősei
Ezt mondták a Flandria hősei
Fotó: Europress/AFP

Ezt mondták a Flandria hősei

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/04/07 21:19

Alberto Bettiol először nyert versenyt profi pályafutása során, végül Asgreen lett a legjobb a Quick-Stepből, Kristoff pedig megint bizonyította, hogy őt a hosszú és nehéz versenyeken soha nem szabad leírni. Van Avermaet-nak megint nem sikerült, Sagan saját elmondása szerint elfogyott a hajrára, van der Poel pedig egy elég kemény bukás jött be a negyedik helyre. Élete első Flandriai körversenyén.  

Nézzük mit mondtak a főszereplők.


Alberto Bettiol (EF)
"Azt autóból azt mondták a fülemre, hogy ha még maradt bennem erő, próbáljak meg elindulni a Kwaremontom. Becsuktam a szemem, és mentem. Higgyétek el, ez volt életem legnehezebb 14 kilométere. Csapatként nyertünk, mert még egy akkora bajnok, mint Sep is beállt a sorba, és melózott a jó eredményért. Megnyertem a Flandriát...el sem hiszem...ez volt az első győzelmem profiként."

Japser Asgreen (Quick-Step)
"Eredetileg az volt a feladatom, hogy üldözzem a veszélyesnek ítélt szökéseket. Ehhez képest a hajrára úgy fordultunk rá, hogy elől voltam, és nem fogytam el teljesen. Mondjuk mikor Bettiol elindult, nem tudtam követni, de legalább az üldözőcsoportba simán be tudtam állni. Az utolsó pár kilométerem úgy voltam vele, hogy elindulok, hisz éreztem még magamban egy keveset. Ez volt az eddigi pályafutásom egyik legkomolyabb eredménye, amiből erőt tudok meríteni a folytatásra."

Alexander Kristoff (UAE Emirates)
"Az utolsó Kwaremontos mászás nem esett jól, de meglepődve tapasztaltam, hogy majdnem mindenki így volt ezzel. Akkor már nagyon a határon mentünk, így majdnem biztos voltam benne, hogy le fogok szakadni. Ehhez képest dobogós vagyok, ami szép eredmény, így bízom valami hasonló folytatásban a Roubaix-n. Kezdem úgy érezni, hogy közel járok a 2015-ös formámhoz."

000_1FG29H.jpg Fotó: Europress/AFP

Peter Sagan (Bora)
"Eléggé meglep, hogy ez a sok kamera és újságíró nem a győztesre kíváncsi...Durva és fárasztó napon vagyunk túl, de ennek ellenére megint nagyon jó volt ilyen hangulatban tekerni. Nagy köszönettel tartozom a társaknak, mert egész nap védtek és segítettek. Én próbáltam erőt spórolni a hajrára, végig elől is voltam, de Bettiol támadásánál egyszerűen nem tudtam többet menni. Azt hiszem nem vagyok azon a szinten, mint három éve, mikor itt nyertem." 

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
"Szerintem jól mentem, és nem volt gond az erővel, különben nem tudtam volna felzárkózni a bukás után. Mondjuk amikor földre kerültem, egy pillanatig átfutott az agyamon, hogy minden elúszott. Nagy szerencsém volt, mert ha az ugratás utáni keréktörés magasabb tempónál következik be, szerintem biztosan nem tudom folytatni. Az esés már más kérdés, abban a rossz járda is benne volt. Bettiol akciójáról sokat nem tudok, elindult, eltűnt, majd a fülemre mondtak valamit, de a hatalmas tömeg miatt, nem is értettem pontosan, hogy mekkora az előnye."

Greg Van Avermaet (CCC)
"A hajrában jól éreztem magam, de ez szerintem látszott is. Bettiol támadása után bíztam benne, hogy lesz együttműködés, hisz elég jó nevek tekertek az üldözők között. De a közös munka elmaradt. Azt hiszem nem az én dolgom, hogy elvigyek minden olyan, amúgy gyors versenyzőt a célig, akik egész nap semmit nem dolgoztak."


 

Hozzászólások