ES Bringa - Ez hihetetlen: Carapaz rózsaszínben!
Ez hihetetlen: Carapaz rózsaszínben!
Fotó: Europress/AFP

Ez hihetetlen: Carapaz rózsaszínben!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/05/25 18:33
Öt komoly emelkedő, újabb hegyi befutó, megint egy kemény szakasz a Girón. A Girón, ami eddig elképesztő versenyt hoz. Carapaz ma szakaszt nyert és átvette a rózsaszín trikót, miközben Roglic és Nibali érthetetlen módon nem nagyon üldözte a Movistar versenyzőjét. Aki 7 másodperccel vezet összetettben. Zakarin és Mollema teljesen elszállt, Yates viszont egy kicsit magához tért.


Ez történt 
Rövid de hegyes szakasz a Girón, szombaton összesen negyvenhét kilométert ment felfelé a mezőny. Mindenki a Colle San Carlón számított támadásokra, de az összetett esélyesek már rögtön a rajt után beindultak. Elsőként Yates indult el, de ellépni nem tudott, így viszont elég őrültre sikerült a kezdés.

A San Carlón viszont tényleg jöttek a támadások, és bár Nibali és Lopez is próbálkozott, igazából Carapaz volt az, aki tényleg el tudott lépni. A 10 km-es hegy tetején fél perc volt az előnye, és ez a lejtmenet során sem változott. Simon Yates viszont a fehér trikóját megmentő Sivakovval együtt felért, sőt a Mitchelton-Scott versenyzője végül a második helyet is elvitte.

Carapaz viszont folyamatosan távolodott, Roglic és Nibali nem akart (nem tudott?) izomból üldözni, így szépen lassan elérhető közelségbe került a rózsaszín trikó. Carapaz nagyon komolyan haladt előre, hátul a sor egyáltalán nem közeledett hozzá, az ecuadori versenyző át is vette a vezetést összetettben. Nibali ráment a harmadik helyért járó bónuszra, azaz négy másodperccel közelebb került Roglichoz. Akit ma megint nem lehetett leszakítani az emelkedőkön. De lefelé sem. Amit viszont a végén csináltak, az több volt, mint érdekes.
Ennyire nem félnek Carapaztól?

A szakasz végeredménye: ITT 
Az összetett állása: ITT 


A szakaszgyőztes - Richard Carapaz (Movistar) 
Másodszor nyert ezen a Girón, és ma a rózsaszín trikót is átvette (természetesen első ecuadori kerékpárosként). Nagyon erős a hegyeken, ez nem kérdés.

A nap száma - 7
Carapaz hét másodperccel vezet Roglic előtt összetettben.

A nap mondása
"Nekem a rózsaszín trikó volt az álmom. Ezért dolgoztam ennyit."
(Richard Carapaz)

Ez jön 
Két hegyi befutó után jön a mini lombardiás szakasz. Ghisallo, Sormano, Civiglio, jól ismert rövid emelkedők, majd a befutó Comóban. 

A 15. szakasz szintrajza:  ITT 
TV: 13.00 - Eurosport

Hozzászólások