ES Bringa - Ewan sprintet nyert, és utazik haza
Ewan sprintet nyert, és utazik haza
Fotó: Europress/AFP

Ewan sprintet nyert, és utazik haza

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/05/22 18:53
A keddi után, egy újabb teljesen sík szakasz, igaz ezúttal 221 kilométer volt a táv, és a tegnapinál némileg emelkedősebb befutó várt a mezőnyre. De papíron ez a nap a sprintereké kellett, hogy legyen. Az övék is lett, Ewan nagyon szépen nyerte a szembeszeles hajrát, Demare és Ackermann előtt. A nagyok nyugis napon vannak túl, az összetett nem változott.


Ez történt 
Mi lesz Vivianival? Képes lesz végre sprintet nyerni? Ez volt a 11. szakasz talán legnagyobb kérdése. Hosszú, de sík, és viszonylag eseménytelen nap volt a mai, összejött a sprint, és most szerencsére a bukást is megúszta a mezőny. A szembeszeles hajrát Caleb Ewan nyerte, Demare megelőzte a befutónál Ackermannt, így átvette a ciklámen trikót.

Ewan másodszor győzött ezen a Girón, Viviani csak negyedik lett, és utazik is haza. A mai napot megnyerő Ewanhez hasonlóan.

A nagyok nyugis napon vannak túl, az összetett nem változott.

A szakasz végeredménye:  ITT
Az összetett állása: ITT 


A szakaszgyőztes - Caleb Ewan (Lotto Soudal)

Azért jött, hogy szakaszt nyerjen, és ezt duplán teljesítette. Két győzelme van, de neki ott lebeg a szeme előtt a Tour. Szóval Ewant ma láttuk utoljára.

A nap száma - 6
Hat mezőnyhajrás szakasz volt eddig a Girón, ebből ötben volt ott érdemben Viviani, de egyetlen sprintet sem tudott nyerni. Az olasz bajnok győzelem nélkül utazik haza.

A nap mondása
"Nagyon nehéz az utolsó hét, így kimondhatom, hogy én biztosan nem leszek ott Veronában. Azzal a céllal jöttem ide, hogy nyerjek egy szakaszt, ez szerencsére kétszer sikerült, szóval én elértem a célom."
(Caleb Ewan)

Ez jön
Két teljesen sík szakasz után csütörtökön Pinerolóba érkezik a mezőny, vagyis ismét Fausto Coppira emlékezünk. Ez már egy jóval dombosabb szakasz lesz, sőt 30 kilométerrel a cél előtt egy majdnem 9 km hosszú, első kategóriás hegyet is meg kell mászni. 13.15-kor kezdünk az Eurosporton!

A 12. szakasza szintrajza: 
ITT

Hozzászólások