ES Bringa - Evenepoelt most kell legyőzni, mert pár év múlva már nem lesz esély ellene
Evenepoelt most kell legyőzni, mert pár év múlva már nem lesz esély ellene
Fotó: Europress/AFP

Evenepoelt most kell legyőzni, mert pár év múlva már nem lesz esély ellene

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/08/03 11:33
Három idei többnapos, három összetett győzelem, ráadásul mindig erős mezőnyben. Ezt nem is nagyon kell tovább magyarázni. A kiváló eredményei miatt mostanság egyre több helyen teszik fel a kérdést: Remco Evenepoel tényleg ott van az idei Giro nagy esélyesei között.

Nemrég Vincenzo Nibali válaszolt szinten nyíltan igennel erre a kérdésre, miután kijelentette, Evenepoel lehet az idei olasz kör egyik meglepetésembere. Pedig akkor még szó nem volt a burgos-i kör megnyeréséről. Hiába beszélünk egy 20 éves srácról, Nibali határozottan a riválisai közé sorolja.

"Nagyon szimpatikus fiú, tetszik a hozzáállása, de azt még senki nem tudja megmondani, hogy reagál majd a terhelésre, amely három héten keresztül fogja érni."

Ezzel Evenepoel is tisztában van, és ő sem szállt el annak ellenére, hogy a San Juan meg az Algarve után, szombaton a burgos-i kört is megnyerte.

04e7f866-d507-11ea-9ac2-862ba0733d5a_web_scale_0.0730994_0.0730994__.jpgFotó: Europress/AFP

"Komoly hegyeket másztunk, 2000 méter magasban voltunk, és az utolsó napon csak két másodpercet kaptam Landától. Ez azért nem olyan rossz. Ráadásul nem hajtottam szét magam teljesen, ami biztató. A folytatásban a nagy hegyeken kell tovább fejlődnöm sőt, még fogyni is szeretnék egy kicsit. A mostani 63 kilóból szerintem még kettőt lehetne ledobni, de többet nem, mert annak az időfutam látná kárát. Nekem is furcsa, de junior korom óta nem voltam olyan vékony, mint most."

Igen, az időfutamok. Az idei Girón három egyenkénti is lesz, összesen 60 kilométer, ez pedig kifejezetten szimpatikus Evenepoel számára. Könnyen lehet, hogy Palermóban övé lesz az első rózsaszín trikó.

"Intelligens srác, tudja olvasni a versenyszituációkat, minden terepen elboldogul, szerintem nagyon figyelni kell rá a Girón. Még most kell legyőzni, mert lehet, hogy pár év múlva erre már nem lesz esélyünk" - mondta róla Landa, aki második lett Burgos-ban. 
Remco egyetlen gyenge pontja talán a csapata erőssége lehet, hisz a Quick-Step messze nem áll olyan jól hegyi segítők terén, mint egy Ineos vagy a Jumbo. De ha ott lesz vele a burgos-i kört a harmadik helyen záró Joao Almeida, minden elképzelhető.

Edzésen Evenepoellal | Eurosport

Mit eszik, mit iszik, merre vannak az állandó útvonalai, mit visz magával egy edzésre, és mennyit használja a telefonját? Na és wattmérőt? Hisz nagyon fiatal, húsz éves múlt, így nála akár alap is lehetne, hogy folyamatosan a számokat nézi.

"Ő egy kibaszott zseni, tényleg hatalmas versenyzővé válhat" - nyilatkozta róla a Quick-Step 21 éves portugál kerékpárosa. "Imádok érte dolgozni, mert mindig és mindenhol képes nyerni."

"Én nem fogom visszafogni, az biztos. Egyáltalán nem zavar, hogy a Giro esélyesei közé sorolják" - írta a szokásos heti jegyzetében Patrick Lefevere. "Az ő generációja hozzászokott ahhoz, hogy ne finomkodjon, és nagyokat mondjon. Egy fiatal Merckx vagy Museeuw egyáltalán nem ilyen volt, de nincs ezzel baj. Remco és a korosztálya ebbe nőtt bele. Komoly eredményeket hoz, ezért is vált magabiztossá, és sokaknál nagy esélyessé. Az elmúlt hónapokban nagyon rápörögött a Giróra, és ezek után én biztosan nem fogok az útjába állni."Hozzászólások