ES Bringa - Evenepoel rózsaszínben gondolkodik
Evenepoel rózsaszínben gondolkodik
Fotó: Europress/AFP

Evenepoel rózsaszínben gondolkodik

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/02/24 09:46
Gondoljunk bele, ez még messze nem a csúcsforma. Nem is lehet az, hisz neki fontosabb feladatai lesznek idén, mint a San Juan vagy az Algarve. Más kérdés, hogy mindkét versenyt megnyerte.

"Nem vagyok 100%-os formában, innen nekem még javulnom kell" - mondta az Algarve időfutamának megnyerése után Evenepoel, ahol nem mást vert meg, mint a világbajnok Rohan Dennist.

Nemrég múlt 20 éves, a Portugáliában vele egy mezőnyben tekerő Vincenzo Nibali (vagy például Alberto Contador), ennyi idősen még be sem mutatkozott a felnőttek között. Eddy Merckx és Giuseppe Saronni már a Giro esélyeit elemezgeti, Nibali pedig nem tartja kizártnak, hogy olyan meglepetést fog okozni májusban, mint tette azt Cunego 2004-ben. Ő azonban nem tekint ennyire messzire, előbb inkább kiélvezné a sikert.

Aztán ráfordul a Tirrenóra, ami a következő versenye lesz. 

"Megjövök a hegyeken, aztán megnyomom az utolsó egyenkéntit, így a Tirrenón is lehetne esélyem" - mondja Evenepoel, aki alig 20 évesen már 10 profi győzelemnél jár. Idén két többnaposon indult, és mindkettőt behúzta.

ERfUwfpXUAAVbsO.jpg Fotó: Europress/AFP

A Tirreno után magaslati edzőtáborba vonul, hogy tökéletesítse a formáját, és ledobjon még két kilót. Mert egy kicsi szerinte - és persze Patrick Lefevere szerint is - van rajta. De a rózsaszín trikót a Quick Step főnöke sem tartja irreálisnak, sőt...

"A vasárnapi egyenkénti előtt, öltözés közben küldtem egy üzenetet a barátnőmnek, hogy figyeljen, mert nagyot fogok menni. És ha ezt érzem, általában jól is megyek."

Azt most még hagyjuk, hogy a budapesti egyenkéntiével kapcsolatban mit érez, de az biztos hogy a jövő hónap elején elmegy megnézni a venetói időfutam útvonalát. 

Nehogy ezen múljon a májusi győzelme.


hln.be

  

Hozzászólások