ES Bringa - Evenepoel ott lesz a Girón, Brailsford szerint nem szabad alábecsülni Froome-ot - ez történt a héten
Evenepoel ott lesz a Girón, Brailsford szerint nem szabad alábecsülni Froome-ot - ez történt a héten
Fotó: twitter

Evenepoel ott lesz a Girón, Brailsford szerint nem szabad alábecsülni Froome-ot - ez történt a héten

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/01/12 18:50
Már belátható távolságon belül van az év első versenye, de a január azért továbbra sem az országúti kerékpár hónapja. Szóval tovább folytatjuk a 2018 telén elindított  rovatunkat, melynek keretén belül minden vasárnap összefoglaljuk a hét legfontosabb történéseit, az ESB-n megjelent cikkek segítségével.

Ezúttal a visszatérését tervező Froome-ról, a Giro indulását bejelentő Evenepoel-ról, a Tour győzelemre készülő Roglic-ról, az idei céljairól  nyilatkozó Valverdéről, és mai modern versenyzési stílusról is mesélő Miguel Angel Lopezről lesz szó. 


1. Brailsford szerint nagy hiba lenne alábecsülni Froome-ot

Brailsford szerint nagy hiba lenne alábecsülni Froome-ot | Hosszabbítás

Chris Froome június 12-én, pályabejárás közben szenvedett súlyos balesetet A brit versenyző 2019-ben nem is tekert többet hivatalos versenyen Froome hisz a visszatérésben és szeretne ott lenni a Touron Brailsford szerint a versenyzője képes lehet arra, hogy újra a régi önmaga legyen "Nem tudom kiverni a fejemből az a képet.

2. Evenepoel ott lesz a Girón

Evenepoel: "Néha úgy érzem, nem csak egy sima kerékpáros vagyok" | Hosszabbítás

Amit eddig is sejteni lehetett, végre hivatalossá vált: 2020-ban Remco Evenepoel ott lesz egy háromhetesen, méghozzá a Girón. Vagyis május 9-én őt is élőben láthatjuk Budapesten. És elnézve az első időfutam útvonalát, Evenepoel nem is teljesen esélytelen az első rózsaszín trikóra. De a fiatal belga versenyző nem támaszt ekkora elvárásokat magával szemben, inkább figyelni és tanulni érkezik a Giróra.

3. Roglic célja a sárga trikó

Roglic: "Meg akarom nyerni a Tourt, de ha úgy alakul, kész vagyok segíteni Tomot" | Hosszabbítás

Primoz Roglic elégedetten tekinthet vissza a 2019-es évére. Megszerezte első háromhetes-győzelmét, első helyen végzett az UCI-ranglistán és egyértelműen ő volt a legkiegyensúlyozottabb többnapos-menő. Talán meglepő, de az eredményei közül nem a Vuelta-győzelmére a legbüszkébb, hanem a Girón szerzett harmadik helyére. Roglic azt mondja, az, hogy dobogóra állhatott Milánóban, az összes tavalyi eredményét háttérbe szorítja.

4. Valverde a tavalyi évről, és az idei tervekről

Valverde: "Az nem lehet probléma, ha egymásért kell dolgoznunk" | Hosszabbítás

Azt sajnos már jó ideje tudjuk, hogy nem lesz ott a Girón, így őt biztosan nem láthatjuk a budapesti nagy rajton. És az sem meglepetés, hogy kifejezetten készül a tokiói olimpiára. De mit szól a Movistart érintő változásokhoz, és az alaposan megfiatalított kerethez? Hogy értékeli a 2019-es szezont, melynek legnagyobb részét világbajnoki trikóban töltötte?

5. Lopez: "A mai versenyzésből hiányzik a varázslat"

Miguel Angel Lopez: "A mai versenyzésből hiányzik a varázslat" | Hosszabbítás

Miguel Angel Lopez tavalyi éve jócskán elmaradt a várakozásoktól. Bár a kolumbiai versenyző két háromhetesen is nagy esélyesként indult, végül a Giron és a Vueltán sem zárt dobogón. A kudarc okait nem akarja magyarázni, de úgy érzi a modern versenyzés stílusa nem neki kedvez.


Hozzászólások