ES Bringa - Privát FIFA-bajnokság a PS-en, sorozatok és társas - Evenepoel (eddig) könnyen elfoglalja magát
Privát FIFA-bajnokság a PS-en, sorozatok és társas - Evenepoel (eddig) könnyen elfoglalja magát
Fotók: twitter

Privát FIFA-bajnokság a PS-en, sorozatok és társas - Evenepoel (eddig) könnyen elfoglalja magát

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/03/20 12:20
Neki sem könnyű, de le kell állni. Marad a PlayStation a társasjáték, meg a sorozatok. Ahelyett, hogy kint a szabadban edzene és készülne a Giróra.

Remco Evenepoel mesél arról, hogy telnek az alaposan megváltozott mindennapjai.

Nincsenek versenyek, minden leállt. Hogy bírod?
Azt most szerintem hagyjuk is, hogy a Giróig kompletten fel volt építve a tavaszom. Ebben a helyzetben nem ez, hanem az egészségünk a legfontosabb.

Minden zárva, nem lehet rendesen edzeni, nincsenek versenyek. Ezt nehéz kezelni?
Meg kell érteni, hogy ha csak bemész enni egy fagyit, akkor is elkaphatod a vírust. Ezért zárt be nálunk is minden. És az sem egy nagy dolog, ha kint vársz a bolt előtt, betartva az 1 méter távolságot a másiktól. Ameddig törvény nem tiltja, megyek ki edzeni, de onnantól kezdve, hogy megbüntethetnek, nyilván nem lesz értelme. Remélem ide nem kell eljutnunk, mert egy idő után sokaknál túl kicsi lesz a lakás:)

EREmU8wXkAEBiUx.jpg

Nem lehet könnyű 20 évesen, kicsattanva az erőtől otthon maradni, és nem azt csinálni, amit a legjobban szeretsz.
Elfogadtam a helyzetet, alkalmazkodtam, és próbálom előre megtervezni a napjaimat. Ha ki is megyek tekerni, próbálom reggel letudni. De nem megyek annyit, mint Naesen, 350 kilométernek most én nem látom értelmét. Nincs verseny, nincs mire készülni. Szépen nyugiban gurulgatok, heti 1-2 alkalommal tekerek, de akkor is nagyjából 150 kilométert. Délután már otthon vagyok, és tök jól el tudjuk foglalni magunkat. Az unokatesómmal indítottunk PS-en egy FIFA bajnokságot, a Netflixen elkezdtem a 'Drive To Survive' második évadát, és ilyenkor elő lehet venni a társasokat is. A Monopoly nálunk örök klasszikus. 

Az, hogy nincs egy dátum, nincs egy fix cél, nem zavaró?
Amikor kell, formában leszek. Ettől nem félek. Nyilván nem állok le teljesen. Hallottam egy pletykát, hogy május végére tolnák a Girót. Ez legalább némi fény az alagút végén. De hát semmi nem biztos.

Zwit, görgözés, online versenyzés mások ellen, így lenyomni a Sanremót? Ezek nem opciók?
Jó ötlet, miért ne. Bár nekünk a Wahoo a szponzorunk, szóval nem mindegy, ki méri az időmet:) Amúgy pedig nem vagyok egy nagy barátja a görgőzésnek. Bár ilyenkor egyedül edzeni sem az igazi. Én mindig csoportban szerettem menni.

ETdXz7WXgAA7FQP.jpg

Apukádnak építési vállalkozása van, anyukád fodrász. Az ő életüket is befolyásolja a járvány?
Persze. Apu hívott is vakolni, kellene neki a segítség. Aztán elolvastam a szabályokat: 1.5 méteres távolság, ne üljünk egy autóban, stb. Szóval inkább 1 órával többet tekerek...:) Anyunak sem könnyű, csak egyedül lehet bent, egyszerre egy ügyfelet fogadhat, de legalább csinál valami. Mi most április 5-ig munkanélküliek vagyunk. Remélem nem lesz ebből mondjuk április huszadika.

Szóval akkor a türelem lenne most a legfontosabb?
És a szív. Mert nem engedheted el magad teljesen, akkor hónapokba kerülne a visszatérés. Hinni kell abban, hogy hamarosan újra versenyezni tudunk.


HLN.be
Hozzászólások