ES Bringa - Evenepoel és a Giro? Miért ne!
Evenepoel és a Giro? Miért ne!
Fotó: Europress/AFP

Evenepoel és a Giro? Miért ne!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/11/05 12:40
Az kifejezetten finom megfogalmazásnak számít, hogy berobbant. De talán senki nem számított ilyen erős első évre. Remco Evenepoel öt nap alatt san sebastiani egynapost, és időfutam Európa-bajnoki címet nyert. Aztán a szezon végéhez közeledve jött Yorkshire, és egy világbajnoki ezüst Rohan Dennis mögött.

Sokan féltették a nagy ugrástól, hisz kihagyta az U23-at, és egyből megérkezett a World Tourba. Ahol minden első éves profihoz hasonlóan, próbált figyelni és tanulni. Csak Evenepoel a tanulási folyamat közben versenyeket és trikókat nyert.

"Ha valaki januárban azt mondja nekem, hogy ilyen szezonom lesz, nyilván nem hiszem el. Minden sokkal szebben alakult, mint terveztem. Természetesen nem számítottam ennyi győzelemre."

043_BELGAIMAGE-151489121.jpg Fotó: Europress/AFPA második év pedig akár egy háromhetesről is szólhatna, például a Giróról. De Evenepoel nem szeretné elsietni a döntést.

"Lépesenként haladunk, mivel nem szeretnénk elkapkodni semmit" - nyilatkozta Evenepoel a Sporzának. "A csapattal ősszel arról beszélgettünk, hogy egy GT talán még korai lenne. De ez nyilván nincs egyértelműen kimondva. Két feladatra szeretnék kiemelten koncentrálni 2020-ban. Az egyik az olimpia, a másik pedig a világbajnokság. A Girót sem zárom ki, de csak akkor indulnék rajta, ha illeszkedne a felkészülésembe. Amúgy pedig a végső szót úgy is a csapatvezetés mondja ki."


Hozzászólások