ES Bringa - Evenepoel nyerte a burgosi kört, de Sosáé az utolsó szakasz
Evenepoel nyerte a burgosi kört, de Sosáé az utolsó szakasz
Fotó: Europress/AFP

Evenepoel nyerte a burgosi kört, de Sosáé az utolsó szakasz

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/08/01 17:56
Komoly hegyi befutóval, a Lagunas de Neila tetején zárult a burgosi kör ötödik, befejező szakasza. Mikel Landa ugyan mindent megpróbált, de végül a szakaszról és az összetettről is lecsúszott. Előbbit Iván Sosa nyerte, utóbbi pedig Remco Evenepoelé lett.

Sokáig egy hatfős szökevénycsoport haladt elöl öt spanyol és egy belga versenyzővel, akik közül a legnagyobb név Daniel Navarro volt. Az előnyük a szakasz közepén hat perc fölött is volt már. Jól tartották magukat, de bő tízzel a vége előtt megfogták őket.

A kiemelt kategóriás emelkedőnek a vége volt igazán combos, az átlag meredekség ugyanis 11 százalék körül mozgott az utolsó bő négy kilométeren. A Mitchelton és a Bahrain diktálta a tempót elöl, próbálták előkészíteni a terepet Chaves, illetve Landa számára. 

Három és féllel a vége előtt Landa váltott ritmust, amire elég nehézkesen reagáltak a többiek, végül Chaves, Evenepoel és Sosa némi összedolgozás után utolérték az elszánt baszkot. Az összetett éllovas Quick-Stepes másféllel a vége előtt megpróbált ellépni a riválisaitól, de nem járt sikerrel.

A legvégén Sosa volt a legerősebb, aki hatszázzal a vége előtt faképnél hagyta a többieket. Landa jött meg másodiknak, ami egyszersmind az összetett második helyet is jelentette számára. Boldog harmadikként pedig az összetett győztes Evenepoel érkezett meg, aki fél percet megőrzött az előnyéből. George Bennett és Chaves sokat vesztettek az utolsó napon, így Joao Almeida följött az összetett dobogó harmadik helyére.

A magyarok remekül helytálltak a mai napon. Valter Attila mindössze 1:49-et kapott, amivel 24.-ként jött meg, összetettben pedig 68. lett. Dina Marci ma 3:51 hátránnyal érkezett be Sosához képest, összetettben pedig a 48. helyen végzett. 

Hozzászólások