ES Bringa - Enric Más: "Valverde a Movistar igazi vezére, ez egyértelmű"
Enric Más: "Valverde a Movistar igazi vezére, ez egyértelmű"
Fotó: Europress/AFP

Enric Más: "Valverde a Movistar igazi vezére, ez egyértelmű"

Szabó BenceSzabó Bence
2020/05/04 15:10
Bár a jövő háromhetes menőjeként érkezett a csapathoz, a fiatal spanyol versenyző nem kérdőjelezi meg Valverde vezető szerepét a Movistarnál. Más egy friss interjúban mesélt a rutinos egykori világbajnokkal való kapcsolatáról, de elmondta véleményét a görgőzésről, a rá nehezedő nyomásról és a Movistar netflixes sorozatáról is.  


Az idei versenyekről

Egyelőre tényleg semmi biztosat nem tudunk. Reménykedünk, hogy Tour lesz, hiszen az a legfontosabb. Nehéz megemészteni ezt a helyzetet, hiszen a Tour és az olimpia lettek volna a nagy céljaim idén, de azt gondolom, valamennyi verseny azért lesz még a szezonban.

A görgőzésről

Kicsit elegem van már a görgőből. Néha 3-4 órákat edzek és az utolsó már nagyon fáj. Mondjuk az is igaz, hogy ez egy hasznos tapasztalat a jövőre nézve, eddig senki nem használta ennyit a görgőt, mint most. Arra jó, hogy ne veszítsük el a formánkat, de jobbak sem leszünk tőle. 

A Netflix Movistar sorozatáról

Szerintem nagyszerű volt. Persze a Netflix azokat a részeket mutatta meg, amiket szerettet volna, de szerintem egy hiteles összefoglalója lett egy olyan szezonnak, ahol két kapitány nem értette meg egymást. A Giróról szóló 2-3 rész lenyűgöző, egy olyan együttműködést mutat be a két kapitány (Landa és Carapaz) között, amit én is szeretnék megtapasztalni a csapatnál.

000_1778R9.jpg Fotó: Europress/AFP

A Movistart ért kritikákról

A Tour és a Vuelta alatt sok kommentet olvastam a közösségi médiában, voltak durvák. Azt gondolom, hogy ezen lehet változtatni, egy pillanatig sem haboztam aláírni a csapathoz. Tudtam, hogy Quintana elmegy, valószínűleg Landa is, ezért ilyenek nem fordulnak majd újra elő. Persze lehet, hogy a jövőben én sem értem meg magam a kapitánytársammal, de eddig semmi ilyet nem tapasztaltam.

A rá nehezedő nyomásról

Szerintem jó hatással van rám. Sokan próbálnak nyomást helyezni rám, de nem igazán érdekel. Szerintem vezetni egy ilyen rangos, 40 éve létező csapatot nem nyomás, hanem kiváltság. Különben is, a csapat igazi vezetője Valverde, ezt le kell szögezni. 

Valverde és Gilbert példájáról

Gilbert-rel nagyon jó kapcsolatot alakítottam ki. Minden alkalommal amikor egy szobába kerültünk, vagy közös versenyünk volt, tanultam valamit. Ugyanez a helyzet Valverdével. Ha ő beszél, mindig figyelek, mert ennyi év tapasztalattal ha mond valamit, az úgy is lesz.

EIJx8K-WsAAy5SW.jpg Fotó: Twitter

Az "új Contador" szerepről

Maga Alberto mondta ezt pár éve... igaz, hogy képes vagyok jó eredményeket elérni, de még sokat kell tennem ezért. Próbálom majd megmutatni, hogy miért edzettem ilyen keményen az évek során.

A Tour, az olimpia vagy a vb megnyeréséről

A Tourt választanám, azt a legnehezebb megnyerni. 21 nagyon kemény nap, ami igazából 23, mert a pihenőnapok is fontosak. Bármelyik pillanatban történhet veled valami: egy defekt, egy bukás, egy megfázás... lehet, hogy két nap után belázasodsz. Egy vb-n vagy olimpián ugyanakkor ha jó formában érkezel, jól fogsz menni aznap. Amúgy meg mostantól bármilyen versenyen indulok, legyen a Tour vagy bármi más, a győzelem lesz a célom. 


As.com

Hozzászólások