ES Bringa - Enric Mas már biztosan szépen búcsúzik
Enric Mas már biztosan szépen búcsúzik
Fotó: Europress/AFP

Enric Mas már biztosan szépen búcsúzik

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/10/21 08:40
Nagyon kicentizte, de az év utolsó World Tour versenyén csak jött a győzelem. Enric Mas így már biztosan a lehető legszebben búcsúzik a Quick-Step csapatától. 

A spanyol versenyző az összetettet még nem, egy szakaszt viszont már elhozott a Tour of Guangxi-ról, ami azt jelenti, hogy Lefevere-csapata két nappal a verseny, illetve az idény vége előtt, 67 győzelemmel áll. Vagyis nem lesz meg a tavalyi hetvenhármas év, de sokkal azért nem lett rosszabb ez a szezonjuk. Főleg ha megnézzük a minőséget.


Tavasszal az Omloop, a Strade Bianche, az E3, a Sanremo és a Roubaix is az övék lett, a Tour de France-on Julian Alaphilippe (!) 14 napon keresztül viselte a sárga trikót (és nyert mellé 2 szakaszt), Remco Evenepoel a San Sebastiant tette sokáig emlékezetessé, a Vueltán pedig három különböző versenyzővel, összesen 5 győzelmük volt.

Enric Mas ugyan nem futott olyan erős és látványos évet, mint tavaly (amikor második lett Simon Yates mögött a Vueltán), de a búcsú legalább szépre sikerült. Hisz jövőre már a Quintana-Landa-Carapaz hármast elveszítő Movistar versenyzője lesz.Hozzászólások