ES Bringa - Elvették Eekhoff aranyát, Battistella a világbajnok!
Elvették Eekhoff aranyát, Battistella a világbajnok!
Fotó: Europress/AFP

Elvették Eekhoff aranyát, Battistella a világbajnok!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/09/27 20:54
Amikor már kész tényként közöltük, hogy a jövőre a Sunwebnél tekerő Nils Eekhoff az U23-as mezőnyverseny győztese, nem sokkal a befutó után jött a hír, hogy a sprintet Battistella és Bissegger előtt megnyerő holland versenyzőt kizárták.

Vagyis hivatalosan olasz aranyérmese lett a számnak, a brit Pidcock bejött a dobogóra, Valter Attila a 31. helyen zárt, Peák Barna pedig a 35. lett. Mindkét magyar versenyző a 3.02-es hátránnyal célba érkező sorban jött meg. 

Ritkán nyer valaki így világbajnokságot, de tényleg Samuele Battistella lett az aranyérmes.


A holland Eekhoffot egyébként egy bukás utáni szabálytalan (autó mögötti) felzárkózás/húzatás miatt zárták ki, Stokbrohoz és Konychevhez hasonlóan (ITT egy fotó az esetről). Itt pedig egy másik arról, hogy reagált a döntés után Eekhoff.

A mezőnyben tekerő öt magyar versenyző közül egyébként négyen - Attila és Barna mellett, Dina Dani és Karl Ádám - is befejezték a mai napot, ahol tehát Battistella mögött a svájci Bissegger lett az ezüstérmes, és a brit Pidcock a harmadik.

Az ESBringa nevében, mind az öt magyar versenyzőnek és Dér Zsolt szövetségi kapitánynak is gratulálunk a mai szerepléshez! 

Hozzászólások