ES Bringa - Előzetes: 79. Gent-Wevelgem
Előzetes: 79. Gent-Wevelgem
Fotó: Europress/AFP

Előzetes: 79. Gent-Wevelgem

Bodnár GergőBodnár Gergő
2017/03/26 10:18

Hagyjuk a klasszikus beharangozót, figyeljünk inkább öt olyan versenyzőre, akik főszereplők lehetnek vasárnap. Hisz a mezőny megint olyan rangos lesz, mint pénteken, és az útvonal sem rossz. Tíz rövid (és többségében kockaköves emelkedő), három újdonságnak számító murvás szakasz, és persze a táv: majdnem kétszázötven kilométer. Ez röviden a 2017-es Gent-Wevelgem, amely a nagy Flamand-hét harmadik felvonása.

Az első rész komoly meglepetéssel (a Quick-Step-es Lampaert nyert), a második meg egy pikáns párharccal (GVA vs Gilbert) és izgalmas befutóval zárult. A harmadik ugyanolyan megtippelhetetlennek tűnik, mint a korábbi versenyek, de egy biztos: a mezőny kiváló. És ugye egy olyan belga egynapos jön, ahol a sprintereknek is komoly esélyük lehet a jó eredményre.

 

1. Peter Sagan - Tavaly ő nyert, pénteken egy bukás akadályozta a Harelbekén. De ott is célba ért (10.45 hátránnyal), és kiderült: a Bora tényleg nem csak egy emberből áll. Hisz (a ma hiányzó) Pöstlberger bejött ötödiknek. Sagan nem sérült meg, teljesen rendben van, ha nem esnek előtte, a legnagyobb esélyes.

2. Greg Van Avermaet - Két belga egynapos, két győzelem. Ezen a tavaszon eddig ez a mérlege. Talán élete formájában teker, de tőle a nagy show-ra, majd a következő vasárnap lesz szükség. Nyert már olimpiai aranyat, volt sárga trikós tavaly nyáron, de őt egyetlen verseny érdekli: ez pedig a Flandria.

3. Philippe Gilbert - Utoljára talán 2011-ben láttuk ilyen erősnek, amikor egy hét alatt nyert három komoly egynapost (Amstel+FW+LBL). Pénteken második lett, szemmel láthatóan élvezi a versenyzést, és nagyon jó erőben van. Az mondjuk biztos, hogy egy kisebb csoportos hajrá során, már vannak nála gyorsabbak.

4. John Degenkolb - A Sanremón és a Harelbekén is ott volt a főmezőnyben, de egyik versenyen sem tudott reagálni a sorsdöntő támadásra. Ő igen gyors a végén, csak 'legyen észnél' a fontos pillanatokban. Mondjuk vele kapcsolatban is igaz: a jövő héten (illetve a Roubaix-n) kell majd a csúcsforma. Ami addig jön csak jó edzés, és ráadás.

5. Tom Boonen - Korábbi háromszoros győztes, az utolsó GW-je jön. A pályafutása utolsó előtti hetén szerencsére ő is jó erőben van, pénteken ott volt az 52 mp hátránnyal célba érkező főmezőnyben. A csapata, mint mindig bombaerős, a nyolc fős Quick-Step sorból, hat versenyző győzelme nem lenne komoly meglepetés.

 

79. Gent-Wevelgem  - az ESB esélyesei

***John Degenkolb, Peter Sagan, Greg Van Avermaet

** Alexander Kristoff, Tom Boonen, Arnaud Demare, Fernando Gaviria, Oliver Naesen

* Sacha Modolo, Matteo Trentin, Niki Terpstra, Jasper Stuyven, Jurgen Roelandts, Dylan Groenewegen, Philippe Gilbert

Meglepetésember lehet: Magnus Cort, Caleb Ewan, Fabio Felline, Moreno Hofland, Jens Debusschere, Edvald Boasson Hagen, Luke Rowe, Sam Bennett, Alexey Lutsenko, Markus Burghardt, Tony Martin

A rajtlista: ITT

Az útvonal/emelkedők: ITT

TV: 14.30 - Eurosport, ismétlés: 18.00 és 22.30.

 

Hozzászólások