ES Bringa - Előzetes: 54. Tirreno-Adriatico
Előzetes: 54. Tirreno-Adriatico
Fotó: Europress/AFP

Előzetes: 54. Tirreno-Adriatico

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/03/13 10:24

Primoz Roglic és Julian Alaphilippe. Ők mindketten nagy esélyesei a ma rajtoló Tirreno-Adriaticónak. A kérdés jogos: ilyen mezőnyben, hogy fordulhat ez elő? A válasz egyszerű: idén nem lesz igazi hegyi befutó.

Rövid, meredek falak viszont bőven szerepelnek a programban, épp ezért Dumoulin, Thomas vagy mondjuk Nibali végső győzelmére azért kisebb az esély.

Nem egy megszokott útvonal ez, simán összejöhet egy olyan dobogó, mint 2016-ban. Amikor a rossz idő miatt törölni kellett a legfontosabb hegyi befutós szakaszt, így Greg Van Avermaet vitte el az összetettet.

Ennek ellenére nem tűnik vészesen unalmasnak az idei útvonal, elég csak megnézni a 4. vagy az 5 szakasz végét. Persze, egy nagy hegy azért csak hiányzik, de erre az évre próbáltak egy picit újítani a szervezők. Akik két befutóval próbálnak kedvezni a sprintereknek is, épp ezért összejöhet egy újabb Gaviria-Viviani összecsapás.

Bár nyilván még nincs top formában, de egy-két szakaszon, az első idei európai versenyére készülő (és az elmúlt napokban egy gyomorfertőzéssel is megküzdő) Peter Sagan ott van az esélyesek között. Az a Sagan, aki 2012 óta nem hiányzott a Tirrenoról, sorozatban négyszer nyerte már meg a pontversenyt, és nem mellesleg összesen hétszeres szakaszgyőztes.

D1dnwJeWwAA4uDb.jpg Fotó: twitter

Mivel Kwiatkowski ezekben a napokban a Párizs-Nizzán teker, biztosan új győztesünk lesz. Hogy ki?

A pillanatnyi forma alapján, Alaphilippe nyilván nem lenne túl meglepő választás. De a két időfutam miatt (melyek összesen majdnem 32 kilométert adnak ki), az UAE Tourt megnyerő Roglic sem rossz tipp.

Nibali viszont csak edz, és ezt már jó előre leszögezte a sajtónak. "Később kezdtem, mint szoktam, épp ezért nem is vagyok olyan erőben, hogy komoly céljaim lehessenek. Én készülök a Giróra, annál semmi nem fontosabb. Kemény versenyt várok, mivel egy igazi hegyi befutó hiányában, biztos minden egyes jóváírás másodpercért nagy csata lesz."

A Tirreno első szakaszát ma este (sajnos felvételről) 18.30-tól mutatjuk az Eurosport 2-n. A következő két nap viszont élő közvetítéssel készülünk, és csütörtökön Szega is a vendégünk lesz!


54. Tirreno-Adriatico - Az ESB esélyesei

⭐⭐⭐ Primoz Roglic, Julian Alaphilippe
⭐⭐ Tom Dumoulin, Wout Poels, Thibaut Pinot, Jakob Fuglsang, Adam Yates
⭐ Gianni Moscon, Alexey Lutsenko, Richard Carapaz, Damiano Caruso, Rohan Dennis, Rafal Majka, Alexis Vuillermoz, Tim Wellens, Geraint Thomas
☝ Tiesj Benoot, Vincenzo Nibali, Rui Costa, Davide Formolo, Ben Hermans, Greg Van Avermaet, Patrick Bevin
🗺️ Az útvonal / szakaszok 
📺: Eurosport 2 - 18.30 (1. szakasz)


Hozzászólások