ES Bringa - Előzetes: 39. Clásica Ciclista San Sebastián
Előzetes: 39. Clásica Ciclista San Sebastián
Fotó: twitter

Előzetes: 39. Clásica Ciclista San Sebastián

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/08/03 10:06

Súlyos arcsérülés, orrtörés, műtét és pár elvesztett fog. Így zárta Egan Bernal a tavalyi Clásica San Sebastiánt. Most egy évvel a súlyos balesete - és persze a Tour de France megnyerése után - a kolumbiai versenyző visszatér a baszk egynaposra. 

Sokat nem pihent, hiszt a hét során elég jól fizető (alkalmanként 40-50.000 eurót érő) kritériumversenyeken indult. Ez persze egy Tour-győztes kellemes kötelessége, és a pihenésre egyébként is lesz még ideje Bernalnak.

Mint ahogy Julian Alaphilippnek, a mai verseny egyik nagy esélyesének, és egyben címvédőjének, aki 14 elég emlékezetes napot töltött sárgában a Touron. Ahol nem mellesleg két szakaszt is tudott nyerni. A francia versenyző ebben az idényben (trikókkal együtt) 14 győzelemnél jár, amivel természetesen a legjobb az egész WT-mezőnyben.

GettyImages-1010862100.jpg Fotó: twitter

Rajtuk kívül a világbajnok Alejandro Valverde, és a Touron 6. helyen (tehát legjobb Movistarosként) záró Mikel Landa is ott lesz a rajtnál. Az a Landa, aki a hírek szerint mégsem szeretne távozni a spanyol csapattól. Annak ellenére sem, hogy vinné a Bahrain-Merida, miközben ő még szerződéshosszabbítási ajánlatot sem kapott. De a mai versenyen elindul a Tourt törött bordákkal letekerő Michael Woods, Simon és Adam Yates, valamint a 2016-os győztes, és tavaly második helyen záró Bauke Mollema. 

Meg persze a 16 szezon után most búcsúzó Markel Irizar, aki ezzel a kerékpárra fog tekerni az utolsó profi versenyén.

Élő közvetítés 15.30-tól az Eurosporton (a női versenyt 12.30-tól mutatjuk), de ma kezdődik a Lengyel kör is, szóval bőven lesz kerékpár a következő napokban.

39. Clásica Ciclista San Sebastián - az ESB esélyesei

⭐⭐⭐Julian Alaphilippe, Alejandro Valverde, Egan Bernal
⭐⭐ Michael Woods, Simon Yates, Bauke Mollema, Mikel Landa
⭐ Adam Yates, Tim Wellens, Greg Van Avermaet, Wout Poels, Bauke Mollema, Tony Gallopin
☝ Laurens De Plus, Gregor Mühlberger, David Gaudu, Ivan Ramiro Sosa, Valentin Madouas, Enric Mas, Roman Kreuziger, Tiesj Benoot, Rui Costa, Tadej Pogacar
🗺️ Az útvonal / térkép
🚴🏻 Rajtlista 
📺: Eurosport - 15.30 (ismétlés: 20.55 - Eurosport 2)

Hozzászólások