ES Bringa - Előzetes: 21. Tour Down Under
Előzetes: 21. Tour Down Under
Fotó: Europress/AFP

Előzetes: 21. Tour Down Under

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/01/14 16:18

A várakozásnak vége, kedden hivatalosan is elkezdődik a 2019-es szezon!

Az Eurosportos rajtra ugyan még egy kicsit várni kell, de ez már akkor is egy World Tour verseny. Az új idény szokás szerint Ausztráliában, a Tour Down Underrel startol, majd egy hét szünet után a Cadel Evans Great Ocean Road Race-el folytatódik (ezt majd a Vuelta a San Juanhoz hasonlóan, január 27-én közvetítjük). 

A Eurosporton szokás szerint nem mutatjuk élőben a TDU-t, de 01.23-án azért lesz a versenyről egy rövidebb összefoglaló. Illetve naponta itt az ESB-n is beszámolunk a szezonnyitóról. Melyet az elmúlt tíz évben (!) nyolc alkalommal nyert meg ausztrál kerékpáros.

De miért is lesz érdekes a szezon első versenye?

Először is az útvonalváltozás, másrészt az új mezben feltűnő nagy nevek miatt. 

A korábbi háromszoros világbajnok - most azonban a szlovák bajnoki trikóban tekerő - Peter Sagan sorozatban harmadszor indítja Ausztráliában a szezonját. A Trek-hez igazoló Richie Porte esetében ez már nem akkora meglepetés, vele kapcsolatban "csak" annyi a kérdés: megnyeri-e sorozatban hatodszor az egyik kedvenc hegyét, a most is sorsdöntőnek tűnő Willunga Hillt?

043_05280034.jpg Fotó: Europress/AFP

Melyet a szervezők - szakítva hagyományokkal - áttettek a zárónapra, így a TDU várhatóan az utolsó méterekig izgalmas lesz.

Porte mellett a címvédő Darly Impey is ott lesz a mezőnyben, az esélyesnek tartott Michael Woods-hoz, vagy Wout Poels-hoz hasonlóan.

A sprinterek közül, a belga Lottóhoz igazoló Caleb Ewan, a tavalyi évet 18 győzelemmel záró Elia Viviani, a Bahrein-Meridához kerülő Phil Bauhaus, Max Wascheid, Danny Van Poppel és a Wilier-Triestinát a CCC kedvéért elhagyó Jakub Mareczko is Ausztráliában indítja a 2019-es idényt. 


21. Tour Down Under - az ESB esélyesei  
★★★ Richie Porte, Michael Woods
★★ Darly Impey, Diego Ulissi, George Bennett, Wout Poels, Nathan Haas
★ Tom Jelte-Slagter, Luis Leon Sanchez, Domenico Pozzovivo, Rohan Dennis, Pierre Latour, Michael Valgren
Meglepetésember lehet: Ruben Fernandez, Eduard Prades, Rafael Valls, Ben O'Connor, James Knox, 
Tadej Pogacar, Lucas Hamilton
A rajtlista: ITT
A szakaszok/szintrajzok: ITT
TV: 01.23 - Eurosport (összefoglaló, 20.00)
Hozzászólások