ES Bringa - Előzetes: 113. Lombard körverseny
Előzetes: 113. Lombard körverseny
Fotó: Europress/AFP

Előzetes: 113. Lombard körverseny

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/10/12 09:27
Az év utolsó klasszikusa, sokak számára az utolsó verseny is lesz egy jól megszokott mezben. 


Az elmúlt három indulása alkalmával, a második helynél hátrébb nem záró Nibali, a 2010-as győztes Gilbert, a jövőre már az Arekában tekerő Quintana, a Girón remeklő Masnada, a Bahrain-Meridát választó Landa, de Formolo, Zakarin és Dan Martin is ma teker utoljára a jelenlegi csapata mezében.

És ott van az év végén megszűnő Katusha, illetve két búcsúzó veterán, Laurens Ten Dam és Ruben Plaza, akik pont a mai verseny után vonulnak vissza.

Itt az ősz, itt a Lombardia, itt a 2019-es idény utolsó kiemelten fontos egynaposa. Ennek megfelelően megint kiváló mezőny jött össze, hisz a Lombardia specialistának számító Nibali mellett, Valverde, és a három idei GT-győztes közül kettő, Bernal illetve Roglic is ott lesz a rajtnál. Nagy esélyesként, hisz mindketten hatalmas formában vannak.

EGqefAfXYAIjea_.jpg Fotó: twitter

Roglic az Emilia mellett a keddi Tre Valli Varesinét is megnyerte. Bernal pedig csütörtökön győzött Pantani hegyén, az Oropán. Így pályafutása során először nyert olasz versenyen, ami esetében - ott van ugye a két korábbi andronis év - mindenféleképp érdekes. 

A mai Lombardián egyébként a Bergamóhoz ezerrel szálló kötődő Felice Gimondira is emlékezünk. A legendás olasz versenyző - aki augusztus 16-án hunyt el - korábban egy Tourt és Vueltát, három Girót, két Lombard körversenyt, Sanremót, Roubaixt, és 1973-ban világbajnoki címet nyert. Ő és Vincenzo Nibali az a két olasz kerékpáros, aki mindhárom nagy körön legalább egyszer győzni tudott. 

A mai Gazzettában meg is kérdezték Nibalit arról, hogy mennyire állja meg a helyét a kettőjük közti összehasonlítás, és milyen lett volna a hetvenes években, Gimondi mellett tekerni.

"Az eredmények alapján lehet hasonlóság köztünk, de Felice teljesen különböző korszakban tekert. Más volt a világ, és bizonyos szempontok alapján talán jobb is. Nem volt közösségi média, nem voltak okos telefonok, és teljesen más volt a kerékpársport is. Nekem elképesztően sok riválisom van, ő pedig az esetek többségében egyetlen ember ellen meccselt. Mondjuk őt Eddy Merckx-nek hívták..." 


113. Lombard körverseny - az ESB esélyesei
⭐⭐⭐ Primoz Roglic, Egan Bernal
⭐⭐ Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde, Michael Woods, David Gaudu, Adam Yates
⭐ Jakob Fuglsang, Tim Wellens, Dylan Teuns, Gianni Moscon, Bauke Mollema, Diego Ulissi, Jaick Haig
☝ Sergio Higuita, Pierre Latour, Ivan Ramiro Sosa, Ion Izagirre, Alberto Bettiol, Emanuel Buchmann, Philippe Gilbert, Enric Mas, Aleksandr Vlasov, Tiesj Benoot, Roman Kreuziger, Wilco Kelderman, Dan Martin, Giulio Ciccone🗺️ Az útvonal / térkép 
🚴🏻 Rajtlista 
📺 Eurosport - 14.20 (ismétlés: 22.05)

Hozzászólások