ES Bringa - Előzetes: 110. Milánó-Sanremo
Előzetes: 110. Milánó-Sanremo
Fotó: Europress/AFP

Előzetes: 110. Milánó-Sanremo

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/03/23 08:06

A legendás Eddy Merckx találó módon a lottósorsoláshoz hasonlította a Milánó-Sanremót. Megemlítve azt az apró kis tényt, hogy neki bizony (!) hétszer volt ötöse ezen a lottón. Greg Van Avermaet szintén elég frappánsan azt mondta, ezt a versenyt a legkönnyebb befejezni, de egyben a legnehezebb megnyerni.

A tíz évvel ezelőtti - újoncként összehozott - győzelme után holnap először hiányzó Mark Cavendish pedig egy jól megkomponált operához hasonlított a Sanremót, ahol folyamatosan adagolják a drámát.

Hét óra a kerékpáron, 291 kilométer, és a persze az elmaradhatatlan szerencsefaktor, amire minden egyes esélyes kitért a nyilatkozatai során.

Esélyesek. Egyébként is furcsa leírni ezt a szót a Milánó-Sanremo kapcsán, hisz ritkán szokta valóban a legnagyobb favorit behúznia a versenyt. De drámák és emlékezetes történetek mindig vannak. 

043_05314797.jpg Fotó: Europress/AFP

A 2013-as év a havazásról és a hidegről marad emlékezetes, a 2016-os pedig Arnaud Demare - sokak által vitatott - győzelméről. Amikor a Sanremo-újonc Fernando Gaviria bukott a hajrában, amivel egyúttal a jelenlegi jó barátja, Peter Sagan versenyét is "tönkretette".

2017-ben Kwiatkowski 300 kilométer után, nagyjából három centivel vert Sagant, aki sokaknál most is a legnagyobb esélyes. Ő azonban az egész kérdést elintézte annyival, hogy a világon vannak sokkal fontosabb dolgok annál, mint, hogy ki fog megnyerni egy kerékpárversenyt.

És persze, ott van Vincenzo Nibali tavalyi szóló győzelme, amivel az egész mezőny elismerését kiváltotta. Dumoulin és Alaphilippe szerint konkrétan ennél szebben nem is nagyon lehet megnyerni az év első klasszikusát.

És, hogy mi lesz idén?
Ezt nyilván most még nem lehet megmondani. Egy biztos, nekünk már emlékezetes marad ez a Sanremo.
Hisz 12 év szünet után, újra lesz magyar versenyző a mezőnyben. Szóval hajrá Kusztor Peti!!!


110. Milánó-Sanremo - Az ESB esélyesei
⭐⭐⭐ Julian Alaphilippe, Elia Viviani, Fernando Gaviria, Peter Sagan
⭐⭐ Michal Kwiatkowski, Arnaud Demare, Matteo Trentin, Greg Van Avermaet, Caleb Ewan, Sonny Colbrelli
⭐ Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali, Sam Bennett, Dylan Groenewegen, Philippe Gilbert, Nacer Bouhanni, John Degenkolb, Jasper Stuyven, Alexander Kristoff, Michael Matthews
☝ Tom Dumoulin, Matej Mohoric, Gianni Moscon, Daryl Impey, Simon Clarke, Jurgen Roelandts, Christophe Laporte, Magnus Cort, Giacomo Nizzolo, Alberto Bettiol
🗺️ Az útvonal / térkép 
📺: Eurosport 2 - 14.30 (ismétlés: 18.30 - Eurosport)

Hozzászólások