ES Bringa - Egy tökéletes jumbós vasárnap: Kuss szakaszt nyert, Roglic egyre pirosabb
Egy tökéletes jumbós vasárnap: Kuss szakaszt nyert, Roglic egyre pirosabb
Fotó: Europress/AFP

Egy tökéletes jumbós vasárnap: Kuss szakaszt nyert, Roglic egyre pirosabb

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/09/08 18:43
Kiváló napot hozott le a Jumbo-Visma csapata a Vueltán, hisz Roglic segítője, Sepp Kuss nyerte a szakaszt, a szlovén versenyző pedig gond nélkül tudott tapadni Valverdére. Quintana ma sokat kapott, Pogacar pedig úgy tűnik, hogy az utolsó héten Lopezzel meccselhet a fehér trikóért. Meg persze a második vagy a harmadik helyért.

Ez történt 
Három emelkedő nap közben, és egy, a 8 kilométer hosszú Acebo a szakasz végén, újabb fontos napjához érkezett a Vuelta. Amit Roglic megint sikerrel vett, hisz a csapattársa Sepp Kuss szökésből nyert, ő pedig simán tartotta Valverdét. Aki egyedüliként megpróbálta betámadni az utolsó hegyen. Ők ketten adtak is a Pogacar-Lopez kettősnek, ma pedig az is kiderült, hogy Quintana nem fog piros trikóval búcsúzni a Movistartól.

Roglic a négy nehéznek tűnő hegyi szakaszból egyet simán letudott, hisz Valverdével együtt jött meg. Ők ketten 41 másodpercet adtak a Lopez-Pogacar duónak, vagyis a UAE szlovén versenyzője maradt harmadik, és fehér trikós. Quintana bő másfél percet kapott Roglicéktól, ami azt jelenti, hogy az utolsó héten - akárcsak tavaly - a Movistar Valverdének fog dolgozni.

Ami pedig Kuss-t illeti: azért olyat ritkán látni egy kemény hegyi szakasz végén, hogy valaki úgy guruljon be a célba, hogy a nézőkkel pacsizik. De ez ma neki bőven belefért.

A 15. szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása:  ITT  


A szakaszgyőztes - Sepp Kuss (Jumbo-Visma)
Tavaly ismertük meg a nevét, amikor összetettet és két szakaszt nyert a utah-i körön. Az előző Vueltán is ott volt segítőként, ma viszont megkapta a lehetőséget, és magáért mehetett. Ami azért jelzésértékű Roglic pillanatnyi formáját illetően.  

A nap száma - 6
Sepp Kuss a hatodik olyan versenyző, aki ezen a Vueltán szerezte meg élete első háromhetes szakaszgyőzelmét.

A nap mondása
"A szurkolók akkor is megtapsolnak téged, ha fél óra hátránnyal jössz meg. Gondoltam, valamennyit visszaadok nekik, itt a hajrában."
(Sepp Kuss)

Ez jön 
Újabb hegyi befutós nap, a terep megint adott lesz arra, hogy a Movistar megpróbálja támadni Roglicot. És Valószínűleg az Astana is menni fog, hisz a dobogó még bőven elérhető.  

A 16. szakasz szintrajza:  ITT   
TV: 13.25 - Eurosport 

Hozzászólások