ES Bringa - Egy orrtörlés, ami mindent megváltoztathat
Egy orrtörlés, ami mindent megváltoztathat
Fotó: Europress/AFP

Egy orrtörlés, ami mindent megváltoztathat

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/06/13 09:58
Hatvanötös tempó, lejtmenet, és egy fal, ami mindent megváltoztathat.

A Dauphinén versenyző Chris Froome szerdán pályabejárás során bukott, mentőhelikopterrel szállították kórházba, és már egy órával az eset után biztos volt, hogy nem lesz esélye az ötödik sárga trikóra. Legalábbis idén nem. Combcsonttörés, könyöktörés, bordatörés, Froome - akit tegnap este már meg is műtöttek - nem csak a Tourt hagyja ki, hanem 2019-ben sem versenyezhet többet.

Egy teljesen normális edzésszituáció, pici szél, egy ártatlannak tűnő orrfújás, ami alapvetően befolyásolhatja három hét történéseit. Mert Froome-al nyilván teljesen más lett volna ez a Tour de France. Persze, ott van Thomas, ott van Bernal, és a továbbra is nagyon erős segítő személyzet, de csak egy négyszeres győztesről beszélünk.

"Közel láttam az egészet, nem volt szép látvány. Nagyon nagyot esett" - mondta a csapattárs Wout Poels, aki ott volt Froome-al a pályabejárás során.

"Nélküle nem lesz ugyanaz a verseny"
- jelentette ki Christian Prudhomme, a Tour versenyigazgatója. 

Az Ineos megint nincs könnyű helyzetben, hisz Egan Bernalt is az utolsó pillanatban veszítették el, és utaztak el - némileg kényszerűségből - kapitány nélkül a Giróra. Most Froome esett ki, de szerencsére ott van az egész évben erre a versenyre készülő Thomas, és a fiatal kolumbiai versenyző.

000_1HG4B3.jpg Fotó: Europress/AFP

"Nem könnyű most megszólalni. Természetesen mellette állunk, és mindenben segítjük. Chris elképesztően keményen készült a Tourra, de most mégsem ez a fontos, hanem a teljes felépülése" - mondta Dave Brailsford, aki már egy órával a bukás után megerősítette a súlyos sérülések tényét.

"Soha nem jó, ha így veszítünk el egy összetett esélyest" - jegyezte meg Richie Porte.

Egyet kell vele értenünk.


Hozzászólások