ES Bringa - Egy kiszakadt gumimedence döntötte el a Vuelta első szakaszát?
Egy kiszakadt gumimedence döntötte el a Vuelta első szakaszát?
Fotó: Europress/AFP

Egy kiszakadt gumimedence döntötte el a Vuelta első szakaszát?

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/08/25 11:13
Bukott az UAE, bukott a Jumbo, az Euskadi veszítette egy autót, Miguel Angel Lopez pedig pályafutása során először vezeti GT-n az összetettet.

Elég mozgalmasra sikerült a Vuelta szombati nyitónapja, melyet a hírek szerint nagyban befolyásolt egy (!) kiszakadt kerti gumimedence.

"A verseny szervezői ott voltak annál a háznál, ahonnan kifolyt a víz az útra. Elég messze, nagyjából 500 méterre volt a kert az úttól, egy meredek emelkedő tetején. Úgy tudom, egy kisgyerek játszott a gumimedencéjében, ami kiszakadt, és az összes víz kiömlött. Mi meg elestünk, és most van 40 másodperc hátrányunk" - mondta Addy Engels, a Jumbo sportigazgatója.

Nem csak Roglicék (amúgy a horzsolásokat leszámítva senki nem sérült meg komolyabban a csapatból), hanem az UAE Emirates is bukott, szintén az úton lévő vízátfolyás miatt.

"Tiszta víz volt az út, mi meg egy pillanat alatt a földön voltunk" - mesélte az esetről Fabio Aru. "Nem lehetett mit tenni, de rosszabbul is járhattunk volna. Felpattantunk, és nyomtuk tovább." 

A nyolc fős sorból egyébként csak Valerio Conti nem bukott, a többiek mind elestek. Az UAE végül 1.07 hátrányt szedett be, a Jumbo 40 másodpercet kapott az Astanától.

A Quick-Step sem lehet feltétlenül elégedett a rajtjával. A belga csapat elég nagy időt ment, csak aztán jött a Jumbo út szélén álló kísérőkocsija, a csapat egy picit szétesett, így két másodpercet kaptak az Astanától. Nem sokon múlott a piros trikó...

"Hatalmasat ment a csapatunk, nem sokkal csúsztunk le a szakaszgyőzelemről. Meglett volna a piros trikó, csak a Jumbo autója némileg akadályozott minket" - írta a Twitteren tegnap este Philippe Gilbert, aki szerint egyébként kifejezettem veszélyes volt az időfutam pálya.

A Euskadi-Murias - ahogy arra számítani lehetett - a mezőny hátsó felében zárta a TTT-t. A baszk csapat ugyan megúszta bukás nélkül a nyitónapot, de egy rossz kanyarvétel miatt az egyik kísérőkocsijukat elveszítették:

Egy kifejezetten mozgalmas nappal indult a Vuelta, amely ma egy egy nehéz, 200 kilométer hosszú szakasszal folytatódik. 15.00-kor kezdünk az Eurosport 1-en!Hozzászólások