ES Bringa - Spórolás vagy erőnléti gondok: Bernal visszafogta az emberét az utolsó kilométeren
Spórolás vagy erőnléti gondok: Bernal visszafogta az emberét az utolsó kilométeren
Fotó: Europress/AFP

Spórolás vagy erőnléti gondok: Bernal visszafogta az emberét az utolsó kilométeren

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/09/03 21:45
Erőnléti gondjai lehettek Egan Bernalnak a Tour hatodik szakaszának végén. Bauke Mollema szerint ugyanis a címvédő arra kérte csapattársát az utolsó kilométeren, hogy lassítson.

Bernalnak bő két héttel ezelőtt hátprobléma miatt fel kellett adnia a Duaphinét. A nizzai Tour-rajtnál még zavarta őt a sérülés, de bízott benne, hogy napról napra javul majd a helyzet. 

Az első hegyi befutós szakaszon Bernal megjött az esélyesek csoportjával, de Roglic gyorsítására már nem volt válasza. Aztán csütörtökön Alaphilippe támadott a végén, amire a címvédő egyik segítője, Kwiatkowski reagálni is akart, Mollema szerint azonban a kapitány visszafogta őt.

"Meglepve hallottam, ahogy Bernal azt mondja Kwiatkowskinak, hogy csak 'lassan, könnyedén'. Talán nem akart gyorsabb tempóra váltani vagy nem érezte magát jól" - nyilatkozta Mollema.

A tűzijáték elmaradt, Lutsenko szökésből nyert | Eurosport

Bár a terep talán adott lett volna, az összetett esélyesek nem támadták egymást. Adam Yates maradt sárgában, Lutsenko pedig szökésből nyert. Elmaradtak a várt izgalmak, a sárga trikóra pályázók ma nem mozgolódtak.

"A helyzet folyamatosan javul és ma sokkal jobban éreztem magam, mint tegnap" - mondta Bernal, aki szerint szó sem volt erőnléti problémáról. "Türelmesnek kell lennem, és teljesen rendbe kell jönnöm."
"Trükkös hegy volt, rossz minőségű úttal, úgyhogy jobb volt kimaradni a bajból" - mondta Kwiatkowski. "Biztonságban akartuk tudni magunkat, és spórolni akartunk az erőnkkel. Küldetés teljesítve."


cyclingnews

Hozzászólások