ES Bringa - Egan Bernal hazatér - jön a Milánó-Torino!
Egan Bernal hazatér - jön a Milánó-Torino!
Fotó: Europress/AFP

Egan Bernal hazatér - jön a Milánó-Torino!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/10/09 12:59
Két évvel ezelőtt Egan Bernal és az olaszországi mentora, Vladimir Chiuminatto együtt nézték a Giro egyik hegyi szakaszát. A beszélgetésük fogadásba "torkollott", ami szerint Chiuminatto kifesti az egész házát akkor, ha a kolumbiai versenyző megnyeri valamelyik nagy körversenyt.


Az alkotás 10 nappal ezelőtt kész lett, a fogadást Bernal nyerte. A sárgára meszelt házfalon ott figyel egy nagy Tour-logó, hisz ez állt a megállapodásban.

Ma újra Milánó-Torino, ami a Tour idei győztesének egész egyszerűen hazai pálya. Bernal még andronis versenyzőként élt két évig egy alig 100 lakosú Buasca nevű településen, szóval tökéletesen ismeri a környéket. És tökéletesen ismeri a supergai emelkedőt. Azt mesélték róla a helyiek, hogy szabadidejében sokat olvasott Piemonte régió történelméről, és a legendás Grande TorinórólHisz az olaszoknak, és főleg a környéken lakóknak a Superga egyet jelent az 1949-es repülőgép-katasztrófával. Amikor a korszak sztárcsapatát szállító gép a kifejezetten rossz látási viszonyok miatt nekirepült a hegy tetején álló bazilikának.

67457068_915206168817427_5203478746038250004_n.jpg Fotó: insta

Természetesen a mai emelkedőn végén ott lesz a buascai Bernal Fan Club. Hisz a helyiek annyira megszerették Egant, hogy sajátjukként tekintenek rá. 

A nagyjából 100 fős "tábor" mellett pedig kiáll az út szélére az a Paolo Alberati is, aki kis túlzással Bernal második apjának számít. A kolumbiai versenyző nála lakott Cataniában, amikor megérkezett Olaszországba, együtt edzettek, együtt jártak monti versenyekre, és persze együtt írták alá Egan első profi szerződését. Alberati hívta fel Gianni Savio figyelmét a fiatal kolumbiai hegyimenőre, aki utánpótlás szinten gyakorlatilag verhetetlen volt.

Bernal pedig tudja, hogy kinek mit köszönhet. Amikor a Tour de France 20. szakaszának végén megszerezte a sárga trikót, az este folyamán nem felejtett el írni Alberatinak. 

"Te voltál az első olaszországi edzőpartnerem, soha nem fogom elfejetni mindazt, amit értem tettél"
- így szólt az üzenet. Idővel pedig az andronis mez mellé megérkezett az aláírt sárga trikó.

Hozzászólások