ES Bringa - Dumoulin: "Ha én lennék Froome..."
Dumoulin: "Ha én lennék Froome..."
Fotó: Europress/AFP

Dumoulin: "Ha én lennék Froome..."

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/03/09 09:06

"Chris nem szegte meg a szabályokat. Itt lehet a mezőnyben? Igen! Jót tesz ez a sportágnak? Nem! Rendben, ő azt állítja, hogy ártatlan, szóval nincs okunk ennek ellenkezőjét feltételezni. De nem megyünk egy csapatban, nem kell hasonlóan látnunk ezt a kérdést. Nálunk a Sunwebnél ha valakinek ilyen ügye lenne, nem versenyezhetne. A Sky-nál nem úgy állnak ehhez a témához, mint mi. Ennyi az egész."

Ennyi, vagyis Froome versenyezhet.

Olyannyira, hogy a Tirreno egyik nagy esélyese, Geraint Thomashoz hasonlóan.

Ahhoz a Geraint Thomashoz hasonlóan, aki nemrég úgy nyilatkozott, hogy Tour de France-kapitányként látja a júliusi önmagát. Nemrég pedig a Nizzán tekerő Wout Poels mondta azt, hogy ott lesz a májusi Girón Froome mellett. Vagy segítőként, vagy csapatkapitányként.

Gauduiste on Twitter

On a vu @tom_dumoulin tellement malade qu'il refuse de serrer la main de Puffy Froome @PatrickChasse @PineauCedric #lequipeVELO https://t.co/J5V1bWOt8r

"Nagyon remélem, hogy a Girón már mindenki tisztán fog látni, és addig megoldódik az ügy" - mondta Dumoulin a cyclingnews-nak. "Ha Chris ilyen körülmények között rajthoz állhat, én elfogadom a helyzetet. Nem fogok feleslegesen stresszelni ezen az egészen."

A hét elején egyébként megtörtént a "nagy találkozás". De Dumoulin és Froome nem fogott kezet a Tirreno-Adriatico keddi sajtótájékoztatóján.

"De azért, mert Tom azt mondta nekem, hogy influenzás... Amúgy, nem csak velem, senkivel nem fogott kezet" - mondta mosolyogva Froome.

Hozzászólások