ES Bringa - Dumoulin: "Nem tudtam mást tenni, félre kellett állnom"
Dumoulin: "Nem tudtam mást tenni, félre kellett állnom"
Fotó: Europress/AFP

Dumoulin: "Nem tudtam mást tenni, félre kellett állnom"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/05/15 21:42
"Nekem minden háromhetes végeztével ugyanaz a programom: sör és pizza."


Ezt válaszolta - egy nem túl őszinte mosoly kíséretében - Tom Dumoulin arra az újságírói kérdésre, hogy mi lesz vele mostantól.

"Komolyra fordítva, tényleg nem tudom. Egy röntgenen vagyok túl, fogalmam sincs arról, hogy mennyire súlyos a sérülésem, és mennyit kell kihagynom. Egy biztos, megpróbáltam, mert nem akartam úgy hazautazni, hogy nem adok magamnak egy esélyt. De nem ment. Fájdalmaim voltak, úgyhogy félre kellett állnom. Egyszerűen nem tudtam tekerni a pedált."

Tom Dumoulin a bal térdét ütötte meg a keddi bukásban, és bár az első vizsgálatok kizárták a törést, jól láthatóan nem tudott erőt kifejteni a lábával.

"Három hétre terveztem, versenyezni jöttem, még nagyon nem állok készen a hazaútra. De nincs más választásom. Ilyen állapotban nem tudok tekerni. Minden hajtásnál nagyon fájt a térdem."

000_1GH1AN.jpg Fotó: Europress/AFP

Valverde és Bernal után, a Giro újabb nagy nevet veszített. Ez nyilván kihatással lehet a verseny további alakulására is.

"Biztosan" - mondta erre a felvetésre Dumoulin, aki egyelőre a Tour indulásával kapcsolatban semmi konkrétumot nem nyilatkozott.

Egyet tudunk: nem sokkal az 5. szakasz rajtja után, feladta a Girót.

Hozzászólások