ES Bringa - Dumoulin is ott lesz a Girón!
Dumoulin is ott lesz a Girón!
Fotó: twitter

Dumoulin is ott lesz a Girón!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/12/16 12:33

"Jövőre a Giro lesz a fő versenyem."

Ennél több nem is kell, ennyi a hír érdemi része.

Tom Dumoulin - az elmúlt három évhez hasonlóan - ismét ott lesz az olasz körön, ezt ma délután jelentette be hivatalosan. A holland versenyző nem csak, hogy ott rajthoz áll, hanem 2017 után újra szeretné megnyerni az összetetet. Vagyis a következő szezonban a három időfutamot tartalmazó Giro d'Italiára koncentrál, a Tour de France-t meg ahogy fogalmazott, majd meglátja.

"A fő célom a Giro lesz, a Tourról majd utána döntök. De ehhez az évhez hasonlóan, szeretnék ott is indulni" - mondta Dumoulin.

Bár még semmi nem tekinthető biztosnak, nagyon úgy tűnik, hogy a 2017-es győztes Dumoulin mellett Nibali, Valverde, Landa, Bernal, egy ugyancsak mai bejelentés szerint Lopez, és valószínűleg Roglic áll rajthoz a jövő évi Girón.

Ami az idei évvel ellentétben ezúttal hazai pályán, Bolognában kezdődik. A keménynek tűnő San Luca-i időfutam után jön a hosszú szakaszokból álló első hét, majd a kilencedik nap és a 34,7 km-es időfutam. A középső héten főleg a Cormayeur tűnik keménynek, a pinerolós szakasz meg akár egy hosszú támadásnak kedvezhet.

Ahogy az lenni szokott, a három hegyi befutót hozó harmadik hét megint nagyon durva lesz, a királyetapot (16. szakasz/Ponte di Legno) rögtön a második pihenőnap után rendezik. 

Hozzászólások