ES Bringa - Dowsett hét év után nyert újra a Girón, Valter Attila ismét előrelépett az összetettben
Dowsett hét év után nyert újra a Girón, Valter Attila ismét előrejött egy helyet az összetettben
Fotó: Europress/AFP

Dowsett hét év után nyert újra a Girón, Valter Attila ismét előrelépett az összetettben

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/10/10 18:43
Nyugis nap a főmezőny részéről, egy sikeres szökés, az összetett esélyesek közül, talán már mindenki a vasárnapi hegyi befutós szakaszra készült. Alex Dowsettnek köszönhetően az Israel csapata először nyert háromhetesen.

Ez történt

Az oldalszeles nap után és a Roccaraso előtt, várható volt, hogy a mezőny pihenősre veszi a szakaszt. Érdemes volt szökni, az Israel csapatából ketten (Brandle meg Dowsett) ki is nézték ezt a napot. Az FDJ nem üldözött, a Quick-Step csak egy kényelmes tempót ment, szóval hamar kiderült, hogy ez a szökevények szakasza lesz.

A hajrában nagyon szépen kijátszotta a létszámfölényét az Israel, előbb Brandle, majd Alex Dowsett támadott, és ez a második próbálkozás volt sikeres. Puccio meg Holmes sokáig kivárt, a brit versenyző pillanatok alatt ellépett, és szólóban meg is nyerte a szakaszt.

A mezőny kényelmes tempóban, majdnem 14 perc hátránnyal jött meg, Valter Attila a 23. helyen gurult be a célba, és Yates búcsúja miatt egy helyet megint előrelépett összetettben (így most 28.).

A nagyok közül mindenkinek nyugis napja volt, leszámítva Fugslangot, aki a hosszú lejmenet során egy váltóhiba miatt leszakadt, de a csapattársai segítségével különösebb probléma nélkül felért. 

A 8. szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: ITT


A szakaszgyőztes - Alex Dowsett (Israel CA)

Ő szállította a csapat történetének első GT-szakaszgyőzelmét, hét év után nyert újra a Girón.

A nap száma - 13.56

Ekkora hátránnyal jött meg szombaton a főmezőny, vagyis alaposan rápihentek a holnapi hegyi befutós szakaszra.

A nap nyilatkozata

"Nemsokára hárman leszünk a családban, hamarosan apuka leszek, így valamit villantanom kellett. Hisz még bizonytalan a jövőm, és szeretnék jövőre is versenyzeni." (Alex Dowsett)

Ez jön (9. szakasz - 10.11)

Az Etna után második hegyi befutó, összesen 4000 méternyi szintkülönbséggel. Az utolsó emelkedő 9.5 kilométer hosszú, és átlagosan 4.5%-os (egy lankásabb rész miatt). De van a hegynek - nem sokkal a cél előtt - 12%-os része is.

🗺️ A 9. szakasz szintrajza: ITT  
📺: Eurosport 2 13.30  (ismétlés: 20.00)

Hozzászólások