ES Bringa - Dina Marci szökésben, Evenepoel hegyi befutót nyert
Dina Marci szökésben, Evenepoel hegyi befutót nyert
Fotó: Europress/twitter

Dina Marci szökésben, Evenepoel hegyi befutót nyert

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/07/30 18:54
Már tegnap is jelezte, hogy rápihen a mai napra, így nem volt óriási meglepetés, hogy Dina Marci bevállalta a szökést. A burgos-i kör első hegyi befutós szakaszán azonban nem volt esélye a hazaérésre, köszönhetően a Mitchelton-Scott tempójának, és persze Remco Evenepoelnak. A belga versenyző elképesztően nagyot ment, megnyerte a Picón Blancót, és átvette a vezetést összetettben.

Már csak a szintrajz alapján is keménynek tűnt a burgos-i kör mai szakasza, de erre még rátett a durva szél és a nagy meleg is. Dina Marci (Kometa-Xstra) ott volt a nap szökésében, de hazaérni nem tudott, hisz a mezőnyből többen is kinézték maguknak ezt a szakaszt.

Komoly tempó volt, már a 9 kilométer hosszú hegy előtt is, előbb a Mitchelton-Scott ment Yates-nek, majd jött Evenepoel, aki simán otthagyott mindenkit. Bennett (Jumbo) és Chaves (MS) próbált vele menni, de láthatóan nem volt esélyük. Ezt az Evenepoelt nem lehetett megfogni.


A Quick-Step versenyzője elvitte a szakaszt, és átvette a vezetést összetettben, előnye a Picón Blanco után 18 másodperc, a ma második helyen záró George Bennett előtt. A Tourra készülő Mikel Landa 32 másodperc hátránnyal harmadik lett , Simon Yates végül 1.20-at szedett össze a célig.

A nap jelentős részét, konkrétan (!) 144 kilométert szökésben töltő Dina Marci, a legjobb Kométás versenyzőként 4.55 hátránnyal jött meg, Valter Attila pedig 16.09-et kapott. 

Hozzászólások