ES Bringa - Dina Marci jól van, de tényleg elütötték
Dina Marci jól van, de tényleg elütötték
Fotó: tourdehongrie facebook

Dina Marci jól van, de tényleg elütötték

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/09/30 10:07
Két magyar indult tegnap a világbajnoki mezőnyversenyen, de sajnos sem Kusztor Peti, sem a vb újonc Dina Marci nem tudta befejezni a versenyt. Marci nem ok nélkül állt ki, hisz menet közben az egyik kísérőkocsi egyszerűen elütötte.

"Én is visszanéztem az esetet az Eurosport Playeren, de pont nem látszik, hogy melyik fekete kocsi okozta a bukást. A frissítőpont után, elengedett kormánnyal mentem, pont próbáltam berakni a gélt a zsebembe, amikor nagyon közel jött hozzám az autó, és oldalról fellökött. Az lehetett a probléma, hogy a jobb kormányos kocsiban a sofőr valószínűleg nem érezte a köztünk lévő távolságot. Egész egyszerűen oldalról nekem rántotta a kormányt. Nem lenne rossz küldeni nekik egy üzentet, de nem tudom kik voltak..."

A Kometa Cycling Team versenyzője egyébként nem sérült meg komolyabban, a bal kezén lévő - korábban egyszer már eltört - kisujja fáj, de amúgy megúszta a bukást. Az a kocsi, amely nagyon fékezett Marci mögött, nem csinált semmit, a vétkes sofőr pont nem látszik a videón.

"Próbáltam visszanézni, hátha látszanak legalább a kerékpárok a tetején, de amúgy nem tudom ki volt"  - mondta tegnap este Marci, aki a nap elején sokat próbálkozott, szeretett volna belekerülni a szökésbe, és egy ideig ment is a mezőny elején.


"A bukta után rúgtam még egy keveset, próbáltam felérni, de még mielőtt elkezdtem volna felzárkózni a kocsisoron, mellém jött egy zsűri motoros. Aki valószínűleg az Ekhoff sztori miatt azonnal mondta, hogy meg sem próbáljak stéherezni. De, hogy érjek fel úgy, hogy majdnem három percet elszórakoztam azzal, hogy felkeltem, visszaraktam a láncot, felültem, majd elindultam? Egy ideig szenvedtem a kocsisoron, de mindenki nagy gázzal húzott el mellettem. Egy valaki volt, aki próbált kicsit felvinni. Stéher nélkül esélytelen volt elkapni a mezőnyt. Aztán jött a seprűs autó és inkább beültem."

Tényleg brutális nap volt, mindössze 46-an fejezték be a versenyt. Utoljára ilyen kevesen (egészen pontosan 20-an) az 1995-ös vb-n értek célba.

"Most néztem vissza, mikor elmenésben voltam a nap elején, a hegyről 98 km/h-val mentem lefelé. Életemben nem mentem ilyen gyorsan. Ezen a vizes úton, egy rossz mozdulat, és nagyon nagy baj lehetett volna...Óriási szél volt a nap elején, folyamatosan belefújta az esőcseppeket az arcodba, olyan volt, mintha jégesőbe mentünk volna. Én úgy haladtam lefelé, hogy egyszer az egyik, egyszer a másik szememet csuktam be, hogy lássak valamit."

Marci - aki valószínűleg ezzel be is fejezte az idei szezonját - a tegnapi befutót már tv-n nézte, és egyáltalán nem volt biztos az olasz aranyb

"Persze, Trentin gyors, de nem ugyanaz 200 vagy 270 kilométer után sprintelni. Én nem voltam benne biztos, hogy simán megnyeri a hajrát. El is fogyott a végére."
Hozzászólások