ES Bringa - Dennis verhetetlen volt, könnyedén megvédte a címét az időfutamban
Dennis verhetetlen volt, könnyedén megvédte a címét az időfutamban
Fotó: Europress/AFP

Dennis verhetetlen volt, könnyedén megvédte a címét az időfutamban

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/09/25 18:38
Az emlékezetes Tour szakasz óta nem láttuk, elmondása szerint durván magába szállt, elvonult a világ elől, dolgozott egy nagyot a pszichológusával, és minden nap keményen edzett az időfutamra.


Ahol ma nem volt ellenfele, Rohan Dennis nagyon komoly fölénnyel - és egy márkajelzés nélküli BMC kerékpáron ülve - nyerte meg a világbajnoki aranyat. Hat év után ő az első, aki ebben a számban címet tudott védeni.

Dennis 1.09-et adott a második helyen záró Remco Evenepoelnak, akiről talán mondani sem kell, hogy 19 évesen minden idők legfiatalabb dobogósa lett az időfutam vb-n.


Szerdán az olaszok is örülhettek, hisz Antonio Tiberi, junioroknál szerzett aranya után, Filippo Ganna az elit kategóriában elhozta a bronzérmet. A sokak által dobogó esélyesnek tartott Campenaerts ugyanis bukott, majd kerékpárt cserélt, így nem lehetett esélye egy jó eredményre. Roglic pedig láthatóan nem volt top formában.

Dennis viszont simán nyerte az aranyat, így az emlékezetes - máig nem megmagyarázott - touros hazaútja után, kifejezetten jó hangulatban zárhatja a szezont. 

A yorkshire-i világbajnokság csütörtökön a férfi junior mezőnyversennyel folytatódik, melyet 13.10-től közvetítünk élőben az Eurosporton!

Hozzászólások