ES Bringa - Dennis döntött, és az Ineost választotta
Dennis döntött, és az Ineost választotta
Fotó: Europress/AFP

Dennis döntött, és az Ineost választotta

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/12/09 16:22
"A legjobb, amit tehettem, hogy beszálltam a csapatkocsiba." Ezt mondta majdnem két hónappal az emlékezetes módon feladott Tour de France után Rohan Dennis. Aki a szeptember elején adott interjúban a pontos okokat nem fejtette ki. Mindenki találgatott, majd jött a vb időfutama, ahol még véletlenül sem Meridával nyert aranyat. 


Mára viszont teljesen lezárult a Dennis-ügy, hisz az ausztrál versenyző aláírt az Ineoshoz. Remélhetőleg a 
Pinarello időfutam kerékpárjával már nem lesz komolyabb problémája...

"Nem terveztük a dolgot. A csapatfőnökkel beszéltem a szakasz előtt, és abban maradtunk, hogy végigmegyek, és minden mással majd azután foglalkozunk. Tudtam, hogy botrány lesz abból, ha beszállok a kocsiba, de azt nem gondoltam, hogy ekkora. Hosszútávon azonban ez volt a legjobb, amit tehettem. Szakasz közben gondolkodtam, hogy lehetne ezt a legjobban megoldani. De, ha valaki mentálisan nincs a legjobb passzban, ha nem érzi jól magát, az a csapatot is lehúzza. Este aztán beszéltem a srácokkal a szállodában, és nem volt bennük rossz érzés" - mondta arról a július 18-i napról Dennis az adelaidenow.com-nak.

A pontos okokat azonban nem fejtette ki, de azt elárulta, hogy a vb-t megelőzően több hétig dolgozott egy sportpszichológus segítségéével. "Az elmúlt időszak volt karrierem legnehezebb két hónapja" - mondta pár nappal a yorkshire-i időfutam vb előtt, amit hatalmas fölénnyel nyert.

De nem egy Merida kerékpáron ülve, ami előre is vetítette a szakítást. Dennis pár nappal később hivatalosan is felbontotta a szerződését, majd ma aláírt az Ineoshoz. Nagy kérdés, hogy mennyiért, hisz ő bizony eddig 1 millió euró felett kapott. De hát semmi garancia nincs arra, hogy még egyszer nem játssza el azt, amit az idei Touron.

Tényleg csak reménykedni lehet abban, hogy a Pinarello kerékpárjaival elégedett lesz.

Hozzászólások