ES Bringa - Demare verhetetlen a sprintben, Almeida gond nélkül megtartotta a rózsaszín trikót
Demare verhetetlen a sprintben, Almeida gond nélkül megtartotta a rózsaszín trikót
Fotó: Europress/AFP

Demare verhetetlen a sprintben, Almeida gond nélkül megtartotta a rózsaszín trikót

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/10/14 18:42
Arnaud Demare negyedszer nyert sprintet ezen a Girón, megint egészen simán húzta be a szakaszt. Peter Sagan előtt nyert, aki a tegnapi sikeres szökése mellett már négy második helynél jár. Joao Almeida gond nélkül megtartotta a rózsaszín trikót, Valter Attila 29 másodperc hátránnyal jött meg.  

Ez történt

Sík és napos szakasz, a mezőnyhajrára egyedül a szökésből elől maradó Sander Armée (Lotto) jelentett veszélyt, aki egészen sokáig kitartott. Nagyot dolgozott azonban mögötte az UAE-FDJ duó, így 6 kilométerrel a cél előtt már együtt volt a mezőny.

Arnaud Demare-t megint kiváló helyzetbe hozta a csapata, 300 méterrel a vége előtt indult el, és egészen simán nyerte a sprintet, a tegnap nagyot szökő Sagan előtt.

Elia Viviani helyett Consonni ment a hajrában, de ennek is megvolt az oka, hisz a Cofidis olasz sprinterét véletlenül elsodorta egy kisérő motoros. Viviani ugyan elkapta a sort, és ott is volt (láthatóan sérülten) a sprintben, de csak 10. lett. 

Valter Attila egész nap a főmezőnyben tekert, egyszer egy jó közeli lassításban képernyőre is került, egyébként a szakaszon 60. lett, 29 másodperces hátránnyal.

De összetettben nem csúszott vissza, vagyis maradt huszonkettedik.

A 11. szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: ITT 


A szakaszgyőztes - Arnaud Demare (FDJ)

Ő a leggyorsabb, ez nem is kérdés. A csapata is tökéletes, ahogy azt a mai hajrában ismét láthattuk. Hinault (1982) után ő az első francia, aki 4 szakaszt tud nyerni a Girón.

A nap száma - 22

Valter Attila tizenegy szakasz után a 22. helyen áll összetettben. Hiába kapott ma egy keveset, nem csúszott hátrébb. 

A nap nyilatkozata

"Négyszer nyerni egy GT-n, nagyon komoly eredmény. Köszönöm a srácoknak, ma is kifejezetten sokat dolgoztak értem." (Arnaud Demare)

Ez jön (12. szakasz - 10.15)

Cesenatico, vagyis a Pantani emlékszakasz. Ami egyébként kifejezetten nehéznek tűnik, szóval szó nincs egyszerű napról.

🗺️ A 12. szakasz szintrajza: ITT 
📺: Eurosport 12.25 (ismétlés: 0.00)

Hozzászólások